Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI: URSUL DE AUR vine la NCRR!

0

Trofeul Ursul de Aur vine joi, 21 martie , incepand cu orele 19:30  sa-si prezinte castigatorii intr-o sesiune extraordinara, sustinuta de Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Producatoarea Ada Solomon si regizorul Calin Peter Netzer, impreuna cu actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu şi Ilinca Goia se alatura publicului joi seara pentru o sedinta de  intrebari si raspunsuri la finalul proiectiei.

 

“Pozitia Copilului” este cel de-al treilea lung metraj al regizorului Calin Netzer (alaturi de “Maria” si “Medalia de Onoare”) si filmul romanesc cu cel mai bun debut in cinematografe din ultimul deceniu. Pelicula a depasit asteptarile in ceea ce priveste numarul de spectatori si incasari, fiind asaltat de publicul larg din tara.

Filmul contureaza portretul unei mame consumata de iubirea de sine, statut si obsesia pentru unicul fiu (“Parintii se realizeaza prin copii, sa stii si tu”), dezvaluind astfel traumele copiilor a caror personalitate si viata ajung sa fie sufocate de figuri materne dominante. Intr-un plan secund, pelicula reuseste sa surprinda cu efect cateva din “esentele morale” ale “upper-class”-ului romanesc: coruptia, nepotismul si traficul de influenta.

Pozitia Copilului este un film despre parinti care-si pierd copiii, intr-un fel sau altul, un film independent de camera de filmat, care incearca sa transmita stari, senzatii, izbucniri disperate-intr-un cuvant, o felie de viata aproape la fel de autentica precum cea dintr-un documentar. Personajele sunt analizate in incercarea de a-l face pe spectator sa inteleaga si poate chiar sa simta compasiune pentru aceasta familie disfunctionala”, declara regizorul C.Netzer.

Filmul a avut premiera mondiala  pe 11 februarie, în competiţia celei de-a 63-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin . Pelicula este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene.

Noul Cinematograf al Regizorului Roman este un proiect cultural al Muzeului Ţăranului Român unde sunt prezentate selecţii ale filmului european de ficţiune şi documentar, cu scopul  promovării tinerilor regizori romani si a susţinerii dialogulului acestora cu publicul din România.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.