UPS România sprijină planurile Asociaţiei “Ana şi Copiii” de a deschide un centru de zi pentru 100 de copii

0

Fundaţia UPS, care desfășoară programe de responsabilitate socială și filantropice sprijinite de compania UPS la nivel global, susține pentru al treilea an consecutiv Asociația “Ana și Copiii”, organizație umanitară, non-guvernamentală, având ca misiune prevenirea abandonului şcolar prin programe educaționale.

UPS România a oferit Asociaței un nou cec în valoare de 25.000 $, suma urmând a fi folosită pentru achiziționarea unui teren pe care organizația intenționează să construiască propriul Centru de Zi. Astfel, noul centru va avea o capacitate mărită, de 100 de copii, dublu față de numărul de copii din București înscriși în prezent în programele asociației.

De la începutul colaborării, în 2011, UPS a donat 58.000 $ Asociației Ana și Copiii. Suma totală donată în 2011 și 2012 (33.000 $) a fost folosită în scopul extinderii capacității actualului Centru de Zi, de la 25 la 50 de copii, dotării corespunzătoare a centrului cu mobilă și aparatură electronică şi achiziționării unui autobuz care să asigure transportul copiilor și să faciliteze aprovizionarea centrului.

„La UPS, a dărui este parte din povestea companiei, veche de mai bine de 100 de ani, și reprezintă misiunea Fundației UPS. Iar UPS România s-a implicat în diferite acțiuni de responsabilitate socială și voluntariat la nivelul comunităților, istoria noastră fiind mai scurtă, de doar 6 ani. Satisfacția este maximă atunci când vedem bucuria de pe fețele celor care au primit ajutorul nostru sau când peisajele se schimbă prin contribuția și munca noastră.

Este minunat să fim primiți cu brațele deschise într-o comunitate, să simțim cu adevărat ce înseamnă contribuția noastră, mai mult decât ceea ce facem la birou, în cadrul responsabilităților zilnice. Acest lucru l-am simțit și pe parcursul colaborării cu Asociația Ana și Copiii. Ne-am implicat în urmă cu 3 ani în acest proiect, ne-am atașat de acești copii și de oamenii inimoși de la Asociație și le-am fost  alături atât prin donația de fonduri, cât și prin ore de voluntariat dedicate de angajații UPS într-un cadru formal – în echipă, dar și individual, contribuind astfel și noi, puțin, la dezvoltarea personală armonioasă a acestor copii.”, a declarat Iulia Gabriela Nartea, UPS Managing Director pentru România, Grecia și Slovenia.

Vizita Centrului de Zi Ana si Copiii 1

„Cred cu tărie că educația este o investiție pe viață.  Lucrând ca asistent social de multă vreme, am văzut dificultățile cu care se confruntă acești copii și atunci am realizat că primul pas spre o viață mai bună este educația. Aşa s-a născut ideea unei organizaţii noi, care se numeşte <Asociaţia Ana şi Copiii>, care sprijină în prezent 302 copii și 100 de familii defavorizate din Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Buzău și Prahova.

În cadrul Centrului de Zi Ana și Copiii am început cu 25 de copii, acum numărul micuților pe care îi ajutăm a ajuns la 50 și, cu banii primiți azi, vrem să facem primii pași către un centru nou, care să primească zilnic 100 de copii din București. Având în vedere sprijinul deplin din partea UPS România, nu doar financiar, cât și uman, considerăm compania UPS un prieten special al Asociației Ana și Copiii”, a declarat Mihaela Voivozeanu, președinte și fondator Asociația Ana și Copiii.

În cadrul colaborării cu Asociaţia Ana şi Copiii, 120 de angajaţi UPS România au contribuit cu peste 700 de ore de muncă de voluntariat de-a lungul anilor, implicându-se în activităţi precum renovarea unor case vechi pentru copiii înscrişi în programele educaţionale ale asociaţiei; reabilitarea terenului de joacă pentru copii și a gardurilor; pregătirea unor mese speciale pentru copiii proveniți din familiile sărace din cadrul comunităţii; dar şi participarea la ateliere de creaţie împreună cu copiii.

În 2013, UPS România a continuat să se implice în iniţiative de resposabilitate socială corporativă, voluntariat şi protecţia mediului. Printre activități se numără finalizarea campaniei de responsabilitate socială „O carte pentru un copil, o şansă pentru mai departe!”, continuarea parteneriatului cu Asociaţia EcoAssist România şi implementarea în cadrul companiei a programului internațional de reciclare a dozelor de aluminiu “Every Can Counts”.

——-

Despre Fundaţia UPS

UPS (NYSE: UPS) este lider la nivel global in domeniul logisticii, oferind o gamă largă de soluții, printre care transportul de colete și mărfuri, facilitarea schimburilor comerciale internaționale și folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. De la înfiinţarea sa în anul 1907, UPS şi-a construit imaginea de companie responsabilă față de comunități, sprijinind programe care oferă soluţii pe termen lung nevoilor comunităţii. Fondată în 1951, Fundaţia UPS promovează implicarea în viaţa comunităţilor la nivel local, național şi global. În 2012, Fundația UPS a investit 97,5 milioane $ în donaţii caritabile în întreaga lume. Fundaţia UPS poate fi găsită la adresa UPS.com/foundation. Pentru a afla direct noutăţi despre UPS, vizitaţi pressroom.ups.com/RSS.

Despre Asociația Ana și Copiii

Asociaţia „Ana şi Copiii” este o organizaţie umanitară, non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, având ca misiune prevenirea abandonului familial şi şcolar prin programe educaţionale, asistenţă socială, medicală şi juridică, activităţi de recreere şi  socializare, activităţi de informare, acţiuni şi măsuri de conştientizare şi sensibilizare socială şi înfiinţarea de servicii sociale, pentru şi în sprijinul comunităţii. Asociația și-a început activitatea în anul 2006, dar ca entitate cu personalitate juridică a luat fiinţă în vara anului 2007. În prezent, oferă servicii unui număr de 302 de copii şi 100 de familii din Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Buzău și Prahova. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați http://anasicopiii.ro/.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.