Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Universitatea Politehnică Bucureşti aniversată la Cafeneaua de Ştiinţă

0

“195 de ani de inginerie românească. Universitatea Politehnică Bucureşti la aniversare” va fi tema  celei de-a opta ediţii a “Cafenelei de ştiinţă” (cafeneauadestiinta.radiocultura.ro) din data de 2 decembrie 2013, transmisă în direct la Radio România Cultural dar şi pe internet, la www.culturalazi.ro, între orele 19.00 şi 21.00, de la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Realizator şi moderator: Corina Negrea.

Invitaţi: prof. dr.ing Ecaterina Andronescu, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, preşedintele Senatului UPB, Prof.dr.ing. Corneliu Burileanu, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informatiei, Prof.dr.ing. Nicolae Ţăpuş, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Prof.dr.ing. Anton Hadăr, Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice  – Vicepreşedinţi ai Senatului UPB, Prof.dr.ing. George Darie, Rector, Facultatea de Energetică şi Prof.dr.ing. Claudia Popescu, Prorector, Facultatea de Inginerie Electrică.

O aniversare ale cărei începuturi trebuie căutate în anul 1818, când Gheorghe Lazăr înfiinţa, la mănăstirea Sfântul Sava din Bucureşti, prima Şcoală tehnică  superioară cu predare în limba română, reorganizată, apoi, în 1832, în “Colegiul de la Sfântul Sava”.

Urmează alte repere importante: 1 octombrie 1864, când, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţează „Şcoala de Poduri şi Sosele, Mine şi Arhitectură” devenită, la 30 octombrie 1867, „Şcoala de Poduri,Şosele şi Mine” (decret semnat de regele Carol I).

Apoi, 1 aprilie 1881, când, sub conducerea lui Gheorghe Duca, instituţia se reorganizează şi devine „Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele” pentru ca, la 10 iunie 1920, prinDecretul-lege 2521 semnat de Regele Ferdinand, să devină „Şcoala POLITECNICA” şi care , în noiembrie 1920, îşi schimbă denumirea în POLITEHNICA din Bucureşti.

3 august 1948: POLITEHNICA din Bucureşti se transformă în “Institutul Politehnic” din Bucureşti, având iniţial patru facultăţi:  Chimie industrială, Electrotehnică, Mecanică şi Textile.

3 octombrie 1959 – prin lege, Institutul Politehnic devine Institutul Politehnic Gheorghe Gheorghiu-Dej

Noiembrie 1992- în baza rezoluţiei Senatului, Institutul Politehnic din Bucuresti devine Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

10 septembrie 2013 – Casa Regală a României acordă Universităţii POLITEHNICA Ordinul Nihil Sine Deo.

Astăzi, POLITEHNICA bucureşteană numără 15 facultăţi şi programe de colaborare cu universităţi din 27 de ţări din Europa, America, Asia şi Africa.Între toate aceste repere, se înscrie o întreagă istorie, clădită de nume mari: Anghel Saligny, Constantin Istrati, Henri Coandă, Nicolae Vasilescu-Karpen, Octav Doicescu, Elie Carafoli, Şerban Ţiţeica, Ion I. Agârbiceanu, Costin Neniţescu, Mihai Drăgănescu, Virgiliu Niculae Constantinescu şi mulţi, mulţi alţii. O istorie a cărei construcţie continuă, clădită de dascălii de astăzi ai şcolii politehnice bucureştene.

Partener : Librăria Humanitas de la Cişmigiu

afis cafeneaua 2 dec

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.