Un Meşteşug pentru o Viaţă la Muzeul Țăranului Român

0

Un Meşteşug pentru o Viaţă

Proiect Cultural Finanţat de AFCN, aria tematică Activităţi Muzeale

20 şi 21 octombrie 2012, Sala Acvariu

Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, organizează în zilele de 20 şi 21 octombrie 2012, evenimentul Un Meşteşug pentru o Viaţă.

Publicul va putea admira măiestria clopului cu pene de păun şi rafinamentul ouălor încondeiate cu ceară în relief.

Vom prezenta într-un spaţiu neconvenţional două ateliere meşteşugăreşti, din două zone etnografice, unde meşteşugurile sunt ridicate la rang de artă. Vor fi gazde Rodica Bărdăhan (Paltin, judeţul Suceava) şi Maria Morar (Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud).

Purtând pecetea unui spirit deosebit de inventiv, dar respectând cu stricteţe tradiţia, îmbogăţind-o mereu, Rodica Bărdăhan reuşeşte să facă din „scrierea” cu ceară fiebinte, ouă de o inegalabilă valoare.

Cu multă migală, Maria Morar aşază penele de păun şi ne spune povestea din spatele acestui meşteşug pe cale de dispariţie.

Toate acestea vor avea loc în cadrul atelierelor meşteşugăreşti ce se vor desfăşura în Sala Acvariu, a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 12.00-16.00.

Organizatori:

Oana Halpern – Manager Proiect

Simona Hobincu – Asistent Manager Proiect

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Radio Romania International, RFI, Zeppelin, Igloo, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, www.LiterNet.ro, HotNews, webpr.ro, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, www.comunicatedepresa.ro, Media IQ.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.