Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ploieşti: Turneul naţional „Vioara lui Enescu” cu Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Beethoven

0

Turneul naţional „Vioara lui Enescu” cu Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Beethoven începe la Ploieşti

            Astăzi începe la Ploieşti Turneul naţional „Vioara lui Enescu” susţinut de violonistul Gabriel Croitoru împreună cu pianistul Horia Mihail. După concertele din iunie şi septembrie, în aer liber şi în săli din Bucureşti, Focşani, Bârlad, Tecuci, „Vioara lui Enescu” revine cu prima etapă a turneului național din această toamnă, începând din 17 octombrie la Ploieşti, Slatina şi Bucureşti. Concertul prezentat publicului din Sala Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti, va fi disponibil live şi pe Virtual Concert Hall şi pe pagina de facebook a filarmonicii.

            Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail prezintă pe scene din întreaga ţară celebrele sonate pentru vioară şi pian de Ludwig van Beethoven, a căror integrală o vor realiza în această toamnă la Sala Radio, sub semnul aniversării Beethoven 250, live, on air şi on line.

            În primele recitaluri, programate pe 17 octombrie, ora 19, în Sala Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi 18 octombrie, ora 19, la Centrul cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, vor putea fi ascultate live sonatele pentru vioară şi pian nr. 3 în Mi bemol major, op. 12, nr. 4 în la minor, op. 23 si nr. 7 în do minor, op. 30 de Ludwig van Beethoven.

            Seria se va încheia pe 20 octombrie, ora 19, la Sala Radio, de unde concertul va fi transmis on air şi on line pe frecvenţele şi siteurile posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

https://www.youtube.com/watch?v=uPCmq4_o1vg

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.