Tur al Deltei Văcărești și acțiune de igienizare / 20 septembrie 2013

0

Asociația Salvați Dunărea și Delta are plăcerea să vă invite vineri, 20 septembrie, începând cu orele 11.00 la un tur al zonei naturale umede Văcărești cu ocazia lansării proiectului Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton. Accesul se face dinspre șoseaua Vitan Bârzești, vis-a-vis de Parcul Auto Vitan, sector 4, București.

Acțiunea de vineri dă startul campaniei de informare și conștientizare asupra necesității înființării Parcului Natural Urban Văcărești. Evenimentul va include un tur tematic al zonei, la care vor participa 60 de elevi și cadre didactice și vor avea loc trei ateliere educative dedicate ornitologiei, ecologiei și geologiei.

Evenimentele zilei de vineri vor fi continuate sâmbătă, 21 septembrie, cu o acțiune de igienizare a zonei la care vor participa voluntari Let’s Do it Romania!, Poliția Comunitară Sector 4, elevi și membri ai comunității locale. Tot sâmbătă, în prezența Ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Doamna Rovana Plumb, a Primarului Sectorului 4, Domnul Cristian Popescu Piedone și a Grupului de inițiativă pentru Parcul Natural Văcărești[1] va fi organizată o conferință de presă în care va fi reafirmat sprijinul instituțiilor publice din România pentru înființarea Parcului Natural Urban Văcărești.

Evenimentul face parte din proiectul Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton, dezvoltat în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și susținut de Dorna.

www.salvatidelta.ro

 


[1] Grupul de inițiativă pentru Parcul Natural Văcărești include personalități din domeniul biologiei, al ecologiei și al mass media. A luat ființă în anul 2012 o dată cu necesitatea înființării Parcului Natural Urban Văcărești. Secretariatul grupului este asigurat de Asociația Salvați Dunărea și Delta.

Cover-FB-parcul-natural-vacaresti-01

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează