Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tu ce faci pentru viitor? Noi, Responsabilitate ecologică în școli

0

În anul 2012 Clubul Ecotur – ONGs din cadrul Academiei de Studii Economice – își continuă misiunea pe care care și-a asumat-o: dezvoltarea conștiinței ecologice și a protejării mediului, îndreptându-și atenția către cei care reprezintă viitorul: copiii. Prin proiectul “Responsabilitate ecologică în școli” membri Clubului Ecotur își asumă un rol în educarea copiilor cu privire la conștientizarea importanței protejării mediului. Apelând la metode informale de predare și joculețe adaptate vârstei de 10 ani, voluntarii le vor da elevilor sfaturi utile privind mediul și îi vor antrena în concursuri de creativitate.

Ediția de anul acesta a proiectului se va desfășura în perioada 20 februarie –  9 martie în patru unități de învățământ din capitală, și anume Școlile 116, 94, 310 și 196; în total un număr de 200 de copii vor descoperi importanța reciclării selective cât și a adoptării unui comportament ecologic responsabil.

Întâlnirile se vor desfășura pe parcursul a trei zile: la prima întâlnire copii vor descoperi, într-o noua abordare, termenul de ecologie, lăsând deoparte manualele și făcând astfel loc jocurilor și discuțiilor libere.  A doua întâlnire este pusă sub semnul creativității, unde imaginația copiilor îi va ajuta să creioneze orașul verde, locul în care aceștia și-ar dori să trăiască. La final,  alături de voluntarii Ecotur aceștia vor pune în practică cunoștințele teoretice dobândite și vor igieniza un parc sau un mic spațiu din jurul școlii. Lecțiile vor fi interactive si vor incuraja elevii să depășească programa scolara în ceea ce privește ecologia și comportamentul civic responsabil, fapt ce va fi rasplătit la final cu ajutorul sponsorilor Apa Nova și ECDL Romania. De asemenea, Asociația Română pentru Reciclare (RoRec) va amplasa în școlile participante containere pentru bateriile uzate facilitând astfel accesul elevilor și părinților la puncte de reciclare de acest gen.

Ideea proiectului pune accentul pe educarea responsabilă a unei generații de tineri care într-un viitor nu foarte depărtat vor lua decizii cheie privind mediul.

Laura Marinescu

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.