Tu ce faci pentru viitor? Noi, Responsabilitate ecologică în școli

0

În anul 2012 Clubul Ecotur – ONGs din cadrul Academiei de Studii Economice – își continuă misiunea pe care care și-a asumat-o: dezvoltarea conștiinței ecologice și a protejării mediului, îndreptându-și atenția către cei care reprezintă viitorul: copiii. Prin proiectul “Responsabilitate ecologică în școli” membri Clubului Ecotur își asumă un rol în educarea copiilor cu privire la conștientizarea importanței protejării mediului. Apelând la metode informale de predare și joculețe adaptate vârstei de 10 ani, voluntarii le vor da elevilor sfaturi utile privind mediul și îi vor antrena în concursuri de creativitate.

Ediția de anul acesta a proiectului se va desfășura în perioada 20 februarie –  9 martie în patru unități de învățământ din capitală, și anume Școlile 116, 94, 310 și 196; în total un număr de 200 de copii vor descoperi importanța reciclării selective cât și a adoptării unui comportament ecologic responsabil.

Întâlnirile se vor desfășura pe parcursul a trei zile: la prima întâlnire copii vor descoperi, într-o noua abordare, termenul de ecologie, lăsând deoparte manualele și făcând astfel loc jocurilor și discuțiilor libere.  A doua întâlnire este pusă sub semnul creativității, unde imaginația copiilor îi va ajuta să creioneze orașul verde, locul în care aceștia și-ar dori să trăiască. La final,  alături de voluntarii Ecotur aceștia vor pune în practică cunoștințele teoretice dobândite și vor igieniza un parc sau un mic spațiu din jurul școlii. Lecțiile vor fi interactive si vor incuraja elevii să depășească programa scolara în ceea ce privește ecologia și comportamentul civic responsabil, fapt ce va fi rasplătit la final cu ajutorul sponsorilor Apa Nova și ECDL Romania. De asemenea, Asociația Română pentru Reciclare (RoRec) va amplasa în școlile participante containere pentru bateriile uzate facilitând astfel accesul elevilor și părinților la puncte de reciclare de acest gen.

Ideea proiectului pune accentul pe educarea responsabilă a unei generații de tineri care într-un viitor nu foarte depărtat vor lua decizii cheie privind mediul.

Laura Marinescu

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează