Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trofeul Trăsnetul Carpaților, câștigat de un club din Pitești

0

Trofeul Trăsnetul Carpaților, câștigat de un club din Pitești

  • A XVI-a ediție a competiției de turism sportiv s-a desfășurat în perioada 6 – 8 septembrie, la Cabana Voina (Lerești), Munții Iezer-Păpușa

  • Au luat parte 400 participanți și peste 120 de copii între 3 și 14 ani

  • Festival al munților, evenimentul a avut două concursuri cu probe pentru copii și adulți și festivalul „Folk la înălțime”

Clubul sportiv Spider Mountain Team din Pitești a câștigat a XVI-a ediție a Trofeului Trăsnetul Carpaților, desfășurată la Cabana Voina, în zona Lerești din Munții Iezer-Păpușa. Locul I a fost ocupat de echipa „Locul1” formată din Alexandru Stroe si Iulian Popescu. Echipa câștigătoare a reușit să parcurgă traseul traseul montan în 4 ore de la start. La concurs au participat 12 echipe și ultima echipă a ajuns după 9 ore de la start.

Concursul de turism sportiv face parte din festivalul montan Trofeul Trăsnetul Carpaților care adună de peste șaisprezece ani copii, începători și pasionați de munte, și este orgnizat de Asociația Trăsnetul Carpaților. Agenda evenimentului include pe lângă competiția de turism sportiv a adulților, un concurs cu activități pentru copii cu vârste între 4 și 14 ani și un concert folk la care anul acesta au fost invitați Emeric Imre și Valentin Moldovan.

Evenimentul Trofeul Trăsnetul Carpaților a devenit un festival montan de referință pentru iubitorii de munte, drumeție și timp de calitate în aer liber. Pornit de la o idee între prieteni în urmă cu 16 ani, festivalul a devenit un eveniment pentru întreaga familie. La competiția de turism sportiv merg adulții, la jocurile din tabără copii sunt în centrul atenției, iar seara avem mâncăruri tradiționale și concertul folk pentru întreaga familie. Este un timp de calitate petrecut în natură și toate activitățile au avut ca scop construirea unei experiențe montane complete, atât pentru începători, cât și pentru pasionații de drumeții”, a declarat Marius Stroe, presedinte al Asociației Trăsnetul Carpaților din Pitești.

Concursul de turism sportiv presupune echipe de câte 2-4 sportivi care trec printr-o serie de probe, printre care parcurgerea unui traseu montan pe baza unei hărți în timp limitat, două probe teoretice și o probă de orientare viteză, cu desfășurare într-un poligon, în pădure.

Cupa Micilor Temerari s-a adresat copiilor cu vârste între 4 și 14 ani și a inclus probe și ateliere distractive și creative, pentru dezvoltarea abilităților de îndemânare. Copiii au participat la jocuri de tabără şi au luat parte la probe de tir cu arcul și pușca.

Trofeul Trăsnetul Carpaților s-a încheiat cu spectacolul „Folk la înălțime”, în cadrul căruia au urcat pe scenă Emeric Imre și Valentin Moldovan.

Imagini din cadrul evenimentului se găsesc aici: Trăsnetul CarpațilorLink

Ediția din acest an a Trofeului Trăsnetul Carpaților a fost realizată cu sprijinul sponsorilor Fundatia eMAg si Chevrolet CC. Evenimentul este unul anual, astfel că atât pasionații, cât și începătorii de drumeții montane sunt așteptați la următoarea ediție a Trofeului Trăsnetul Carpaților în vara lui 2020.

Despre Asociația Trăsnetul Carpaților

Din 2003, Trăsnetul Carpaților promovează turismul sportiv și principiile eco-turistice prin organizarea evenimentelor montane, dedicate copiilor, începătorilor, dar și celor cu experienţă. Asociația derulează în mod constant activități de marcare a traseelor turistice și de igienizare în zona munților Fagaras, Iezer-Păpușa și Piatra Craiului.

Toate acțiunile organizate de Asociația Trăsnetul Carpaților sunt cu participare liberă și sunt susținute material cu ajutorul voluntarilor și sponsorilor.

Asociația Sportivă Trăsnetul Carpaților a fost pornită la Pitesti de un grup de prieteni pasionați de trasee montane și călătorii. Detalii despre acțiunile și evenimentele asociației găsiți la adresa:

https://www.facebook.com/TrasnetulCarpatilor/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.