TraditiON updated in the Southern Romania, schimb de tineri

0
Vino cu noi în echipa TraditiON updated!

Vrei să împărtășești despre propriile orgini și să înveți despre originile altor tineri, să afli mai multe despre permacultură, organisme modificate genetic, compostare și alte elemente conexe ideii de hrană?

Te invităm la schimbul de tineri TraditiON updated in the Southern Romania ce are loc în Argeș, în sudul României, între 1-9 august, 2013. Participanții vor învăța mai multe despre gastronomia țării de unde provin: România, Franța, Polonia, Portugalia, Turcia și se vor bucura de bucătăria și tradițiile din Muntenia.

tradition updatePe durata a 8 zile, cei 25 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani (4participanți+1 lider de grup per țară), vor fi în ținutul ce deschide universul gastronomiei și tradițiilor culturale. Tinerii provin din mediile rural și urban, inclusiv cu oportunități scăzute.

Educația prin învățare non formală va da savoare unei experiențe minunate, fiind prezentă pe durata activităților de închegarea grupului, pentru solidaritate, incluziune, creșterea conștientizării despre cetățenia europeană și antreprenoriat creativ pentru a îi face pe tineri mai puternici în a stabili o conexiune mai solidă între cultură și mediile rural și urban.

Teme: Artă și cultură & Media și comunicare.

Pe parcursul atelierelor din cadrul schimbului de tineri se va filma, se vor face fotografii și ulterior un video va fi făcut public, pentru a ajunge informațiile pe care noi le-am discutat și la alți tineri. Timp de 8 zile subiectul hranei va fi discutat, gătit și servit pe îndelete de cei 25 de participanți .

Avem nevoie de tine să te implici ca și participant român . Grupul nostru va fi format din 4 participanți și un lider de grup. Ca și parte din echipa gazdă, vei avea și câteva activități ce țin de rolul de organizator și vrem să ne fii alături înainte de 1 august pentru a pregăti un atelier, pe durata schimbului  de tineri 1-9 august, pe perioada de diseminare a aceastuia către alți tineri, până la finalul proiectului, la sfârșitul lui 2013.

Pentru inscriere trimite-ne la contact@startfocus.org formularul
Application_form_TraditiON updated in the Southern Romania completat in limba
engleză.

Selecția se face pe baza formularului de aplicare completat și trimis până pe data de 10 iunie la contact@startfocus.org și a unei discutii ulterioare, telefonică sau față în față, depinde unde ești în tară.

Acest proiect este finanțat prin programul Youth in Action al Comisiei Europene. Acest apel reflectă punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru modul în care informația conținută în acesta este folosită.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează