Totul despre Roşia Montană în UNESCO / București, 6 iulie 2011

4

Asociaţia Alburnus Maior şi Asociaţia Bucureşti organizează miercuri, 6 iulie 2011, de la ora 11, conferinţa Totul despre Roşia Montană în UNESCO. Întâlnirea are loc în Sala Octav Doicescu a Uniunii Arhitecţilor din România pe Calea Victoriei 126 în Bucureşti (cladirea Teatrul Act).

La eveniment vor fi prezenti specialiştii ce au realizat documentaţia pentru demararea procedurilor de introducere a Roşiei Montane pe Lista de Patrimoniu Mondial UNESCO. Invitaţii conferinţei Totul despre Roşia Montană în UNESCO sunt: Ştefan Bâlici – arhitect şi lector al Universităţii de Arhitectură “Ion Mincu”, Catedra de Conservare-Restaurare, vicepreşedinte al Asociaţiei Arhitectură. Restaurare. Arheologie si Virgil Apostol – arhitect în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României, Departamentul de Arheologie Preventivă, vicepreşedinte al Asociaţiei Arhitectură. Restaurare. Arheologie

Alexandru Tomescu, unul din cei mari violonişti români, laureat a numeroase festivaluri şi susţinător al campaniei Salvaţi Roşia Montană, a confirmat prezenta la conferinta.

Programul (cu două sesiuni de întrebări incluse), va fi urmatorul:

 

1. Introducere în problematica discutată şi prezentarea situaţiei actuale

2. Criteriile de evaluare a monumentelor pentru introducerea în Patrimoniul UNESCO

3. Exemple de situri de Patrimoniu Mondial

4. Valori proprii ale Roşiei Montane

5. Respectarea criteriilor UNESCO de către situl Roşia Montană

6. Situri româneşti pe Lista de Patrimoniu UNESCO

Accesul se face pe bază de invitaţie. Numărul de locuri este limitat. Invitaţia se poate obţine prin înscriere online.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

4 comentarii

  1. avatar

    Bine, bine introducem localitatea pe lista unesco, then what ? Un plan ceva ? Binenteles ca nu, zona ramane tot in paragina, fara turism si incurand fara oameni. Felicitari, mai distrugeti o localitate si mai ales pe locuitorii ei

  2. avatar

    Dupa numele conferintei „totul despre Rosia Montana” ma asteptam sa fie prezent si grupul nou lansat, sau macar 2-3 oameni care sa vina cu niste alternative. Cum spune si nicu, veniti cu solutii, fara ele nu o sa aveti sustinerea majoritatii din zona.

  3. avatar

    „noul grup lansat”? vii direct de pe pagina de facebook a proiectului? mai innoiti „voluntarii”, baieti, ca va recunoaste lumea de la o posta.

Comentează