Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toamna se numara … puietii!

0

Te felicitam si iti multumim!

Toamna aceasta, eforturile tale si ale familiei de voluntari, alergatori fundraiseri, donatori si sponsori Padurea Copiilor au fost incununate de succes. Datorita voua am reusit sa realizam completari, parte a lucrarilor de ingrijire, in jud. Teleorman.

unnamed

In timp ce padurea de la Poroschia evolueaza bine, avand nevoie de cateva lucrari realizate de comunitatea locala, la Draganesti-Vlasca, padure greu incercata in ultimii ani, au fost necesare lucrari mai ample si de implicare a voluntarilor. Padurea de la Draganesti reprezinta pentru noi provocarea de a schimba mentalitatea comunitatii si de a o ajuta sa se dezvolte, oferindu-i alternative.

Aici, in cadrul proiectului de dezvoltare comunitara finantat prin programul ”Idei din tara lui Andrei”, am desfasurat lucrari pentru extinderea culturii de zmeur, proiect ce va ajuta social si economic comunitatea locala.

Familia Padurea Copiilor, formata din peste 17.000 de voluntari, alergatori, fundraiseri si parteneri, a fost intregita in aceasta toamna de peste 400 de voluntari noi si membri ai comunitatilor locale cu ajutorul carora am plantat aproape 14.000 puieti forestieri si arbusti fructiferi.

Toamna 2016 a adus cu sine si un parteneriat nou cu Asociatia SNK pentru gradina comunitara Kultiva din Chitila, unde voluntarii Padurea Copiilor au infiintat o perdea forestiera cu rol de protectie a proiectului de permacultura.

Multumim mult partenerilor care au fost alaturi de noi in actiunile din aceasta toamna: Adobe Romania, AVIS Romania, Capgemini Romania, Caterpillar Financial Services, IBM Romania, Intesa Sanpaolo Bank, METRO Cash & Carry Romania, QUANTUM Sport, Strauss Romania, precum si Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Academia Tehnică Militară si Neamunit.

O padure, la fel ca o comunitate, creste si se transforma in generatii!

Planurile Padurii Copiilor din aceasta toamna au implicat si o noua padure la Mogosoaia, proiect complex ce a suferit intarzieri. La Mogosoaia, pe fosta groapa de gunoi, zona ce se va transforma intr-o padure cu rol recreativ si estetic,lucrarile de pregatire a impaduririi sunt intarziate datorita necesitatii lucrarilor de sistematizare pe verticala, prin aducerea de pamant suplimentar. Procesul presupune lucrari consumatoare de timp, motiv pentru care impadurirea a fost programata in primavara lui 2017. Pentru acest proiect vom avea sprijinul Ministerului Mediului si al Romsilva prin incheierea in aceasta toamna a unui parteneriat prin care o parte din materialul saditor, 27.000 de puieti forestieri, sunt oferiti pentru sustinerea proiectului nostru ca urmare a participarii d-nei Ministru Cristiana Pasca-Palmer la Crosul Padurii 2016, sprijinit de Kaufland Romania.
Impartasim cu voi bucuria de a avea o locatie noua, putin atipica, dar care va aduce beneficii imense comunitatii.

Filmuletul campaniei de toamna il gasiti aici.

Pana in 31 decembrie mai poti redirectiona 20% din impozitul pe profit si sustine impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii, cele mai afectate de schimbarile climatice. Descarca de aici contractul de sponsorizare si planteaza in Padurea Copiilor.

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.