Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tineri antreprenori in turism

1

În perioada 08-09.04.2011, elevii Bungeanu Constantin, Cenuşă Alexandra Ionela, Dediu Claudiu Ionuţ, Isac Diana Elena, Dolhăscu, Andra Mălina, Motan Iulian Gelu, Nica Anca Nicoleta şi Ulea Iustina din clasa a XI-a D de Grupul Şcolar Economic de Turism, coordonaţi de Prof. drd. Mihaela Loredana Rusu au participat la Târgul firmelor de exerciţiu din învăţământul preuniversitar „Viitorul începe aici”, ediţia  I, care s-a desfăşurat la Craiova.

Organizatori târgului au fost Colegiul Naţional Economic “Gheorghe Chiţu” Craiova şi Asociaţia ECOMIX în parteneriat cu ROCT – Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu, Consiliul Judeţean Dolj, I.S.J. Dolj, C.C.D. Dolj, Primăria  Municipiului Craiova, Prefectura Judeţului Dolj, Camera de Comerţ şi Industrie Oltenia, Universitatea din Craiova, Universitatea ”Constantin Brâncuşi”- Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor,  Parc Industrial Craiova, Asociaţia Română de Transfer Tehnologic şi Inovare.

Firmele de exerciţiu reprezintă o metodă modernă educaţională (simularea activităţii unei firme reale) deoarece sunt experimentate procesele economice şi comerciale. Elevii se comportă ca şefi sau angajaţi responsabili şi îşi formează spiritul întreprinzător, iar profesorii îşi asumă rolul unor consultanţi economici.

Metoda educativă este potrivită pentru însuşirea, probarea şi aprofundarea cunoştinţelor economice, a aptitudinilor personale şi comportamentelor aplicabile în toate domeniile economice, pornind de la funcţiile inferioare şi până la cele de conducere din firmă.” a declarat Prof. dr. Iuliana Ţugui, directorul Grupului Şcolar Economic de Turism.

Elevii au reprezentat F.E. ESCAPAR TOUR S.R.L. care a fost înfiinţată la data de 12.10.2010 şi a fost înscrisă la ROCT – centrala reţelei firmelor de exerciţiu. Sloganul firmei de exerciţiu „Destinaţia: adrenalină”, iar motto-ul:  “Evadează! Surprinde Călătoria plină de Aventură alături de Prieteni cu o porţie maximă de Adrenalină în Ritmul tău!

Specific agenţiei de turism ESCAPAR TOUR sunt pachetele turistice care cuprind sejururi în destinaţii de top pentru amatorii de adrenalină şi shopping. Pachetele turistice sunt axate pe turism extrem (snowboarding, bouldering, surfing, safari, rafting, paragliding, cliff hanging, plimbări cu balonul cu aer cald, snorkeling). Participarea la târg a fost o oportunitate pentru elevi pentru  promova si ofertele pentru turism de shopping.

Pentru participarea la competiţiile derulate la târg au fost realizate materiale promoţionale (pliante, steguleţe, postere, broşuri turistice, catalog cu oferte turistice, etc.), site-ul firmei, spotul publicitar. Standul a fost amenajat conform regulamentului stabilit de organizatori. Elevii s-au întâlnit cu antreprenorii firmelor de exerciţiu prezente la târg, au participat la negocieri şi au încheiat tranzacţii.” a declarat Mihaela Loredana Rusu, profesorul coordonator.

Rezultatele obţinute au fost Locul II la Compeţiţia “Cel mai bun vânzător /negociator” şi Menţiune – Competiţia “Cea mai bună prezentare PowerPoint  a firmei de exerciţiu

Echipa Escapar Tour mulţumeşte partenerului şi sponsorului de încredere IULIUS GROUP care a susţinut şi a făcut posibilă participarea la activitatea educativă desfăşurată la Craiova. IULIUS GROUP reprezintă o companie mare – un spirit de cunoaştere a viitoarelor valori – care îi sprijină pe cei cu idei inovatoare.

Coordonator: Prof. Rusu Mihaela – Loredana

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.