Tineret in miscare la Muzeul Taranului Roman

0

Tineretul în Mişcare?
Sinergia mobilitate – voluntariat în programe educaţionale europene

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează luni, 16 mai 2011, în intervalul orar 9.30 – 19.30, la Clubul din cadrul Muzeul Ţăranului Român, evenimentul „Tineretul în Mişcare? Sinergia mobilitate – voluntariat în programe educaţionale europene”. Evenimentul deschide Săptămâna Europeană a Tineretului în România şi se axează pe temele din noua iniţiativă strategică a Comisiei Europene, „Tineretul în Mişcare”.

La eveniment vor fi prezenţi beneficiari şi potenţiali beneficiari ai programelor europene „Învăţare pe tot parcursul vieţii“ (Comenius, Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci) şi „Tineret în Acţiune“, reprezentanţi ai instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii, membri ai ONG-urilor care lucrează cu tinerii, voluntari şi tineri care doresc să se implice în viaţa comunităţilor din care provin.

În cadrul evenimentului se va organiza o cafenea publică, metodă de educaţie prin care se vor dezbate următoarele teme: tinerii, antreprenoriatul şi piaţa muncii; nonformalul, informalul, voluntariatul şi recunoaşterea competenţelor; mobilitatea şi învăţarea transnaţională; competenţele cheie şi excelenţa în educaţie; creşterea atractivităţii învăţământului superior; exploatarea programelor europene de finanţare pentru atingerea obiectivelor stabilite prin iniţiativa „Tineretul în Mişcare”.

Începând cu ora 15.30, beneficiari ai programelor europene gestionate de ANPCDEFP vor prezenta experienţele dobândite prin mobilitate, voluntariat şi educaţie nonformală. Această sesiune este deschisă tuturor celor interesaţi.
Începând cu ora 18.00 are loc un spectacol de teatru de improvizaţie cu trupa Backstage Boys, cu acces gratuit.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.