Tineret in miscare la Muzeul Taranului Roman

0

Tineretul în Mişcare?
Sinergia mobilitate – voluntariat în programe educaţionale europene

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează luni, 16 mai 2011, în intervalul orar 9.30 – 19.30, la Clubul din cadrul Muzeul Ţăranului Român, evenimentul „Tineretul în Mişcare? Sinergia mobilitate – voluntariat în programe educaţionale europene”. Evenimentul deschide Săptămâna Europeană a Tineretului în România şi se axează pe temele din noua iniţiativă strategică a Comisiei Europene, „Tineretul în Mişcare”.

La eveniment vor fi prezenţi beneficiari şi potenţiali beneficiari ai programelor europene „Învăţare pe tot parcursul vieţii“ (Comenius, Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci) şi „Tineret în Acţiune“, reprezentanţi ai instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii, membri ai ONG-urilor care lucrează cu tinerii, voluntari şi tineri care doresc să se implice în viaţa comunităţilor din care provin.

În cadrul evenimentului se va organiza o cafenea publică, metodă de educaţie prin care se vor dezbate următoarele teme: tinerii, antreprenoriatul şi piaţa muncii; nonformalul, informalul, voluntariatul şi recunoaşterea competenţelor; mobilitatea şi învăţarea transnaţională; competenţele cheie şi excelenţa în educaţie; creşterea atractivităţii învăţământului superior; exploatarea programelor europene de finanţare pentru atingerea obiectivelor stabilite prin iniţiativa „Tineretul în Mişcare”.

Începând cu ora 15.30, beneficiari ai programelor europene gestionate de ANPCDEFP vor prezenta experienţele dobândite prin mobilitate, voluntariat şi educaţie nonformală. Această sesiune este deschisă tuturor celor interesaţi.
Începând cu ora 18.00 are loc un spectacol de teatru de improvizaţie cu trupa Backstage Boys, cu acces gratuit.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează