Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

The Group Effect, un nou concept terapeutic

0

Din martie, cabinetul de terapie Le Cabinet va fi gazda unui demers terapeutic prezentat generic The Group Effect.

Sub această umbrelă 3 coordonatori specialiști în comunicare și psihoterapeutul Andra Iliaș vor susține ateliere de evoluție personală pentru cei care doresc să-și rezolve anumite probleme, într-un grup de persoane ce împărtășesc aceleași temeri, blocaje sau alte dificultăți emoționale.

Primele ateliere The Group Effect poartă denumirea The Beast&The Beauty și lucrează cu percepția deficitară pe care o avem despre noi și despre propriul corp. Workshopurile sunt organizate în module de câte 8 ședințe și utilizează ca metodă terapeutică exerciții de scriere creativă, desen colectiv, joc de rol și discuții de grup.

Suntem înconjurați de mesaje care ne induc ideea că trebuie să fim perfecți pentru a fi considerate persoane împlinite. În plus, în ultimii ani percepția asupra frumuseții a fost continuu manipulată de campaniile publicitare, zilnic suntem bombardați de reclame în care imagini prelucrate ale corpului propăvăduiesc un ideal ireal de frumusețe. Nu avem cum, în aceste circumstanțe, să nu ne confruntăm cu probleme de percepție deficitară asupra propriului corp și să începem să dezvoltăm angoase și dificultăți de acceptare personală, spune Isolda Zăvoianu, unul dintre coordonatorii programelor The Group Effect.

The Beast&The Beauty

Atelierele The Beast&The Beauty tratează cu această bestie hrănită de media și de prejudecățile legate de ceea ce ar trebui să reprezinte valoarea personală și încurajează descoperirea frumuseții ce stă în unicitatea fiecărui individ. Metoda de lucru mizează atât pe expertiza terapeutului și a coordonatorilor grupului, cât și pe aportul pe care îl aduce fiecare membru al grupului prin exemplul său.

Lucrând direct cu grupurile, am constatat că implicarea într-o comunitate care-ți împărtășește problemele crește siguranța de sine, odată cu sentimentul de apartenență. Nu-ți este teamă că ești judecat, pentru că toți cei din grup sunt la fel ca tine. În plus, ai ocazia de a cunoaște persoane care se află în diferite stadii ale problemei, poți observa mai multe tipuri de gândire care să îți dezvăluie direcții noi. Ceea ce îmi place mie, însă, cel mai mult este inconștientul colectiv, acea energia comună a grupului care facilitează o metacomunicare și generează răspunsuri la care nu ai reuși să ajungi de unul singur. Iar noi suntem acolo pentru a-ți facilita călătoria în acest fascinant univers care ne înconjoară și pe care îl constituim totodată, spune Andra Iliaș, psihoterapeut The Group Effect.

Înscrierile pentru următoarele grupe încep pe 1 martie. Atelierele se vor desfășoară o dată pe săptămână, între orele 19.00 și 21.00, și se adresează unui grup format din 10-15 persoane, atât femei, cât și bărbați, dornici să-și îmbunătățească percepția față de propria persoană și relația cu sine.

Mai multe informații despre acest tip de terapie și informații despre modalitatea de înscriere la ateliere găsiți pe www.thegroupeffect.wordpress.com.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.