Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Testări gratuite EKG, în cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare

0

Centrofarm oferă clienţilor săi  testări gratuite EKG, în cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare

Din 20 ianuarie şi până în 30 martie, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire şi informare privind bolile cardiovasculare, în 11 farmacii din Bucureşti, în cadrul Programului Câştigă Viaţă. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de consultaţii medicale specializate, de testări prin electrocardiogramă (EKG) şi îşi pot măsura tensiunea arterială, dacă prezintă un bon de cumpărături de minim 40 de lei făcute în farmaciile Centrofarm.

Testări gratuite în 11 farmacii Centrofarm din Bucureşti

Pentru a putea beneficia de testarea gratuită și de serviciile medicale de prevenţie din cadrul campaniei, pacientul trebuie să prezinte un bon de cumpărături de minim 40 de lei făcute în farmaciile Centrofarm şi cardul de fidelitate Centrofarm. În farmaciile selectate se măsoară tensiunea arterială, se monitorizează ritmul cardiac (EKG fără electrozi) şi este oferită consiliere din partea farmaciştilor privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Mai mult, în farmaciile Centrofarm Ion Mihalache şi Muncii, în baza bonului de cumpărături și a cardului Centrofarm, se realizează gratuit electrocardiogramă cu interpretare automată aparat (EKG cu electrozi) şi măsurarea indicelui de masă corporală (IMC), împreună cu consilierea de specialitate.

Campania de prevenire şi informare privind bolile cardiovasculare

Campania este realizată cu sprijinul Centrului Medical Panduri şi AKH Medical Klinic&Hospital şi are ca scop identificarea pacienţilor cu potenţial risc de boli cardiovasculare sau care prezintă semne  nespecifice de boală cardiacă. De asemenea, campania îşi propune să informeze şi să educe pacienţii privind prevenţia şi controlul afecţiunilor cardiovasculare.

Statisticile plasează România pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria şi Ucraina. Afecţiunile cardiovasculare aterosclerotice, în special boala coronariană, rămân cauzele principale de moarte prematură în întreaga lume. Bolile cardiovasculare afectează atât bărbaţii, cât şi femeile: dintre decesele care apar înainte de 75 ani, 42% sunt datorate bolilor cardiovasculare în cazul femeilor şi 38 % în cazul bărbaţilor. Dacă cifrele statistice sunt îngrijorătoare în ceea ce priveşte incidenţa acestor afecţiuni, tot acestea ne arată faptul că prevenţia dă rezultate: reducerea ratei mortalităţii cauzate de boala coronariană se datorează în procent de 50% modificărilor realizate la nivelul factorilor de risc, iar 40% îmbunătăţirii tratamentelor.

Centrofarm - Campania de prevenire a bolilor cardiovasculare

„Centrofarm continuă lupta de prevenire a bolilor cardiovasculare. Rezultatele încurajatoare obţinute în urma campaniilor de prevenţie derulate până în prezent ne demonstrează faptul că mergem în direcţia potrivită. Trebuie să credem cu tărie că prin prevenție, automonitorizare și un stil de viață sănătos, avem grijă de sănătatea noastră. Le mulţumim partenerilor pentru sprijin şi suntem convinşi că împreună vom putea face lucruri măreţe”, a declarat Mirela Moroșanu, director medical Centrofarm.

„Mulţi dintre factorii de risc cardiovasculari sunt dependenţi în mare măsură sau chiar în totalitate de modul de viaţă, iar colaborarea dintre medic şi pacientul său este esenţială atunci când ne preocupăm de sănătate.  De aceea, echipa de la Centrul Medical Panduri pune accent pe consilierea asupra unui stil de viaţă sănătos. Astfel, implicarea Centrului Medical Panduri alături de Centrofarm în această campanie a venit firesc, cu speranţa de a ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare”, a declarat dr. Gabriela Cirstescu, directorul medical al Centrului Medical Panduri.

“Sănătatea înseamnă prevenţie. Dat fiind faptul că bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalităţii, prioritatea noastră este să împiedicăm apariţia acestor afecţiuni coronariene. Acesta este şi motivul pentru care centrul AKH Medical Klinic&Hospital a decis să colaboreze cu farmaciile Centrofam în derularea acestui program de prevenţie.”, a afirmat Adrian Miulescu, COO-chief operating officer la AKH Medical Klinic.

Detalii despre programări și consultații

Cadre medicale specializate şi farmacişti sunt la dispoziţia clienţilor Centrofarm şi realizează testări şi  consiliere conform următorului program:

  • Între orele 15:00-19:00 – luni, marţi, miercuri, joi şi vineri, la farmacia Centrofarm Ion Mihalache (Bd. Ion Mihalache Nr.98 Bl.44)
  • Între orele 12:00-19:00 – luni, marţi, miercuri, joi, vineri, la farmacia Centrofarm Muncii (Str. Mihai Bravu Nr. 196 Bl200) 
  • Între orele 12:00 – 18:00 – luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi între orele 10:00-16:00 – sâmbătă, la farmaciile Centrofarm Basarbia (Bd. Basarabia nr.116, bl.L13B, parter), Edgar Quinet (Str. Edgar Quinet, Nr. 6), Lizeanu (Şos. Ştefan cel Mare Nr.226 Bl.44, parter), Gara de Nord (Calea Griviţei nr.146, Sector 1), Olteniţei 56 (Şos. Olteniţei nr.56 bl.11 C), Şerban Vodă (Cal. Şerban Vodă Nr.43, Bl.2), Pantelimon (Şos. Pantelimon, nr. 256, bl. 53, parter), Grand Arena (B-dul. Metalurgiei, Nr.12-18), Văcăreşti (Calea Văcăreşti Nr. 242 Bl. 72 B).

Programările se pot realiza direct în farmacie sau la Tel Verde 0800.07.03.07  (numărul este activ de luni până vineri, între orele 09:00-18:00). Detalii despre campanie pe www.centrofarm.ro sau la Tel Verde, linie activă de luni până vineri, între orele 09:00-18:00.

Reduceri la suplimentele alimentare

În perioada campaniei, Centrofarm oferă o reducere de 20% pentru anumite suplimente alimentare – produse adjuvante în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni ale bolilor cardiovasculare. Printre acestea se numără Gold Nutrition Clinical Pure Ulei de peşte, Maxi Life – Omega 3 Plus, Purasana Complex Circulaţie Bio, Maxi Life – Asparitm, Maxi Life – Coenzima Q10 + Vitamina A + Vitamina E, Gold Nutrition Clinical Red Yeast Rice, Purasana Afin Bio, Walmark CoenziPrim. În plus, primeşti 1+1 gratis la Zdrovit – Anticârcel Acut, în limita stocului disponibil, iar tensiometrul Tensoval Duo Control de la Hartmann are un preț special, de 369 lei.

 

Despre Programul Câștigă Viață

În cadrul Programului Câștigă Viață, farmaciile Centrofarm derulează campanii medicale de prevenție, care au ca obiectiv informarea, educarea și prevenirea unor afecțiuni cu incidență ridicată, precum: bolile cardiovasculare, diabetul, afecțiunile pulmonare, osteoporoza, afecțiuni ale pielii, obezitatea, alergiile respiratorii și cancerul de col uterin. Campaniile medicale desfășurate de Centrofarm au loc sub patronajul Ministerului Sănătății și al Direcției de Sănătate Publică.

Toți clienții posesori de card Centrofarm se pot testa în cadrul campaniilor derulate în cadrul Programului Câștigă Viață și, în plus, au acces gratuit la peste 10.000 de servicii de prevenție, în baza punctelor acumulate pe card. Serviciile menționate sunt publicate periodic în catalogul „Câștigă Viață”, distribuit în farmaciile Centrofarm și disponibil online pe www.centrofarm.ro.

Despre farmaciile Centrofarm

Centrofarm are o experiență de peste 80 de ani pe piața farmaceutică din România. Prin campaniile medicale pe care le realizează în cadrul Programului “Câștigă Viață”, Centrofarm își asumă misiunea de a contribui la îngrijirea și îmbunătățirea stării de sănătate a românilor și încearcă să le schimbe atitudinea față de propria sănătate.

Centrofarm deţine în prezent 58 de farmacii, dintre care 37 în Bucureşti şi 21 în ţară.

Despre Centrul Medical Panduri

Încă de la înfiinţare, în 2007, Centrul Medical Panduri asigură, prin activitatea sa, eficiență și calitate în realizarea programelor de promovare şi îmbunătăţire a stării de sănătate. Cu ajutorul unei echipe de profesionişti dedicaţi şi a unei aparaturi performante, Centrul Medical Panduri oferă, în cele două clinici și în laboratorul central, o gamă  diversificată de investigaţii clinice și paraclinice. Oferă servicii optimizate pentru o evaluare complexă a stării de sănătate, îmbunătăţite permanent prin upgradarea aparaturii și adăugarea de noi specialităţi, recomandându-se celor care doresc servicii medicale de calitate.

Parteneri ai Centrofarm încă din 2009, Centrul s-a alăturat Programului Câştigă Viaţă din dorința de a promova prevenţia, motto-ul lor fiind ”Adaugă ani vieții, adaugă sănătate anilor!”.

Despre AKH Medical Klinic & Hospital

AKH Medical Klinic & Hospital reprezintă un concept în sănătate mai mult decât un furnizor de servicii medicale. Este o investiţie făcută cu suflet pentru suflete, un loc în care omul este preţuit mai presus de orice. Aici se găsesc medici care profesează din dragoste pentru profesie. Echipa este una tânără, dar cu experienţă care a dezvoltat acest concept medical în urma unei analize minuţioase a pieţei şi a deficienţelor acesteia faţă de pacienţi. Clinica vine cu un concept nou în România – ideea de a preveni înainte de a trata, fiind prima dintr-un lanţ de clinici care vor fi deschise atât în Bucureşti cât şi în ţară.

Medicii de familie tratează pacienții de toate vârstele, din copilărie până la bătrânețe şi sunt instruiţi să rezolve mai mult de 80 % din problemele pentru care pacienţii se adresează medicului. Specialiştii în medicina de familie din cadrul AKH Medical Klinic & Hospital oferă o gamă completă de asistență medicală primară pentru familii, la birouri sau la domiciliu.   Pentru a găsi un medic de familie aproape de tine, apelează la 0745554532 . 

CENTROFARM. CEL MAI BUN MEDICAMENT ESTE PREVENTIA!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.