Testare gratuita a glicemiei cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

0

 

14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului

In cadrul proiectului Controlin peste 400 de persoane din Bucuresti vor avea posibilitatea testarii gratuite a glicemiei la punctele mobile de testare din Bucuresti Mall (Vitan) si mall Plaza Romania
Proiectul Controlin face parte din programul „Mobile for Good” initiat de Fundatia Vodafone Group si preluat si dezvoltat de Fundatiile Vodafone din mai multe tari
 

controlin

Mai mult de 400 de persoane sunt asteptate astazi, 14 noiembrie, in mall Plaza Romania si Bucuresti Mall (Vitan), intre orele 11.00 si 17.00 pentru masurarea gratuita a glicemiei. Actiunea face parte din proiectul „Controlin” (www.controlin.ro) derulat de Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania si vizeaza informarea publicului larg privind diabetul si complicatiile acestuia. Diabetul este o boala cronica ce afecteaza mai mult de 300 de milioane de diabetici in intreaga lume. In Romania mai mult de 700.000 de persoane sunt inregistrate cu diabet si au nevoie de masurarea zilnica a glicemiei.

14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului si va fi marcata in acest an prin actiuni de testare gratuita a glicemiei pentru publicul larg in cele doua locatii mentionate. Testarea glicemiei se realizeaza dintr-o picatura de sange capilar si este vitala in depistarea si tratamentul diabetului. Este recomandata efectuarea testului cel putin o data pe an pentru persoanele sanatoase. Valorile crescute ale glicemiei indica un risc major de a dezvolta boala.

Controlin este un proiect de management a diabetului care include in prezent  500 de persoane care sufera de diabet de tip 1 (insulino-dependenti) si diabet de tip 2 (insulino independent), din toata tara, si este dezvoltat de catre Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania. In cadrul proiectului, pacientii beneficiaza gratuit de kit-ul „Controlin” cu ajutorul caruia isi monitorizeaza zilnic glicemia. Kit-ul „Controlin” contine un glucometru de ultima generatie cu Bluetooth incorporat, consumabile pentru un an de zile si acces la aplicatia pe telefonul mobil care le permite sa isi controleze mai bine boala.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 15 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 700 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 15 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro sau www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.