Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Terra Ecologica este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

In cadrul interviului acordat Societal pentru campania „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” Simona Cretu, presedinte al asociatiei Terra Ecologica vorbeste despre actiunile de plantare, o componenta importanta a responsabilitatii de mediu.

Ce tipuri de proiecte desfasoara Asociatia Terra Ecologica pentru a trezi contiinta de mediu a oamenilor?

„Terra Ecologica este un ONG infiintat in 2006, iar primul mare proiect al asociatiei a fost Stop poluarii! Start Naturii!”. Ne-am dorit sa trezim constiinta oamenilor vis-à-vis de problemele de mediu si am inceput acest lucru prin a planta 37.000 de copaci in locatii de langa Bucuresti. Am fost primii care au dat startul cu foarte multi copaci. A fost foarte greu, locurile au fost rele, dar pe tot parcursul campaniei, care a durat 4 luni – am inceput chiar de Ziua Nationala a Romaniei pe 1 decembrie ceea ce era incredibil, dar asa a fost sa fie. Am incercat sa implicam foarte multi voluntari, foarte multi oameni, trimiteam comunicate de presa mereu. Ne-am dorit sa trezim constiinta de mediu. Practic consider ONG-ul Terra Ecologica prin tot ceea ce am facut, un promotor al miscarii eco in Romania. ”

Cum afla publicul despre actiunile voastre?

” Pana in prezent am plantat aproximativ 120.000 de copaci, majoritatea in localitati in si din jurul Bucurestiului, iar acum recent am plantat la Belciugatele. Ne promovam actiunile pe www.terraecologica.ro si pe www.terraecologica.ablog.ro. Partea de comunicare a fost foarte importanta, am tinut tot timpul un jurnal al plantarilor pentru cei care vor sa intre. Cred ca este destul de clar deci ca este vorba de dezoltare durabila.”

Simona Cretu, Presedinte al Asociatiei Terra Ecologica

Interviul complet poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro

 

Seria de interviuri „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita  toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.