Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TELUS International se parteneriaza cu Habitat for Humanity pentru construirea centrului comunitar Buftea

0

Pentru cel de-al 6-lea an consecutiv, 250 de membri ai echipei TELUS International s-au reunit în cel mai mare eveniment de voluntariat al companiei, TELUS Days Of Giving. Impreuna cu Habitat for Humanity au ajutat la construirea centrului comunitar Buftea care va oferi zilnic, pentru 50 de elevi, ateliere extrascolare, mancare si suport psihologic si activitati educationale pentru inca 150 de copii in fiecare an.

Acesti 200 de elevi se afla in situația de risc de abandon scolar din cauza problemelor sociale si economice care le afecteaza familiile: venituri foarte mici, parinti abuzivi sau alcoolici sau parinti care au emigrat si care si-au lasat copiii in grija rudelor.

Prin donatia de 80.000 de euro care include 40.000 euro pentru materialele de constructie folosite la ridicarea centrului, TELUS International isi propune sa faciliteze accesul la educatie si asistenta sociala, ajutand astfel la prevenirea abandonului scolar si imbunatatirea perfomantei educationale.

,,Abordarea noastra fata de voluntariat este o parte esentiala a culturiii noastre de companie si este impartasita de cei peste 30.000 de membri ai echipei TELUS International. Impreuna cu partenerii nostri de la Habitat for Humanity ne-am luat angajamentul sa oferim din timpul, talentele si resursele noastre aici, in Bucuresti, pentru a crea schimbari consistente in comunitatile in care ne desfasuram activitatea.’’, a spus Jeffrey Puritt, Presedinte si CEO al TELUS International.

,,La Habitat for Humanity, credem puternic ca investitia in educatie, inseamna investitie in viitor. Fiecare persoana care se voluntariaza contribuie prin a face cunoscuta cauza copiilor vulnerabili care au nevoie de stabilitate si siguranta pentru a-si construi un viitor decent.

Suntem mandri sa fim pentru prima data parteneri cu TELUS International si sa contribuim impreuna la ajutarea comunitatii din Buftea. In iunie anul acesta, 250 de voluntari ne vor ajuta sa construim un nou centru comunitar care va servi ca spatiu de invatare pentru copiii provenind in familii cu venituri mici.’’, a continuat Robert Pătrăşcoiu, National Director Habitat for Humanity Romania.

Dupa finalizarea procesului de constructie, centrul va fi administrat de Asociatia Hercules care se ocupa cu succes de un centru similar in localitatea Costesti, judetul Arges.

Eforturile in domeniul responsabilitatii sociale sunt completate prin Fundația TELUS International Romania Community Board, lansată în septembrie 2016, care distribuie anual 100.000 de dolari organizațiilor non-profit din România. In 2017, 18 ONG-uri au primit finantare. Pentru mai multe informații puteți vizita: https://community.telus.com/ .

Despre TELUS International Europe

TELUS International Europe este parte a familiei TELUS International, o companie globală de BPO cu peste 30.000 de angajați în întreaga lume, inclusiv în Canada, Statele Unite ale Americii, Europa, America Latină și Filipine. Prin intermediul celor peste 200 de milioane de interacțiuni anuale prin voce, e-mail, chat, social media cu clienții săi din industrii ca telecom, utilități, high tech, gaming, finanțe, retail, e-commerce, turism, logistică și cea medicală, TELUS International facilitează accesul la experiențe inovatoare ca rezultat al muncii de echipă, gandirii proactive și culturii origanizaționale cu focus pe client. O componentă globală a TELUS, TELUS International este susținută de către o companie lider național pe piața de telecomunicații din Canada, cu o cifra de afaceri anulă de 10 miliarde USD și un portofoliu de 12,7 milioane de clienți.

În cadrul TELUS International modelul “dăruim acolo unde trăim” (‘give where we live’) este ilustrat începând cu anul 2000, atât de contribuțiile la evenimente caritabile și initiative ale organizațiilor non-profit în valoare de 350 milioane USD cît și de cele peste 6,8 milioane de ore de voluntariat pentru sprijinirea comunităților locale in care s-au implicat activ membrii companiei.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34.000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88.500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.habitat.ro și www.facebook.com/habitat.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.