Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TechHub Bucharest s-a lansat oficial

0

 Luna mai a început cu veşti bune pentru comunitatea antreprenorilor în tehnologie din Bucureşti: s-a lansat oficial TechHub Bucharest, primul spaţiu de co-working din România care le este dedicat în exclusivitate. Evenimentul de lansare a avut loc joi, 9 mai, şi a reunit figuri marcante din peisajul antreprenorial românesc, alături de invitaţii speciali Mike Butcher (European Editor TechCrunch) şi James Knight (International Development Manager TechHub).

Având o capacitate de până la 150 de persoane, spaţiul de evenimente din cadrul TechHub Bucharest a devenit neîncăpător pentru reprezentanţii comunităţii tech din întreaga ţară, curioşi să afle ce înseamnă TechHub şi ce va aduce nou pe piaţa din România.

Poster TechHub

Seara a început cu un mesaj din partea membrilor fondatori, Bogdan Iordache, Daniel Dragomir şi Ştefan Szakal. S-a vorbit despre beneficiile membrilor care includ nu doar accesul la un spaţiu de lucru, ci şi interacţiune şi apartenenţa la o comunitate internaţională. James Knight (International Development Manager TechHub) a punctat faptul că membrii pot găsi cu uşurinţă colaboratori pentru proiectele pe care le dezvoltă şi pot accesa oricare TechHub din lume. În prezent reţeaua este prezentă la Londra, Manchester, Riga şi Bucureşti, însă se va extinde rapid în următoarele luni, potrivit anunţului făcut de Elizabeth Varaley, Co-Fondator TechHub, care a intrat în direct prin Skype. Discuţia din deschiderea serii a fost moderată de Mike Butcher (European Editor TechCrunch şi Co-Fondator TechHub).

Evenimentul a continuat cu un panel dedicat start-up-urilor, panel în care au fost prezenţi Bobby Voicu (Mavenhut), George Lemnaru (Green Horse Games) şi Vladimir Oane (UberVu). Cei trei au povestit traseul parcurs cu propriile start-up-uri şi au subliniat încă o dată importanţa TechHub ca factor agregator pentru start-up-urile tech din România.

A venit apoi rândul investitorilor să urce pe scenă. Andrei Pitiş, Marian Duşan şi Radu Georgescu au vorbit despre ce caută un investitor la un start-up. Pasiunea, încrederea în propriul business, echipa şi energia acesteia au reieşit din discuţie ca fiind ingredientele de succes pentru o companie aflată la început de drum.

Oportunităţile pentru start-up-uri nu s-au oprit aici. S-a discutat despre inovaţie cu reprezentanţii celor mai mari centre de cercetare-dezvoltare autohtone: Alex Marinescu (EA Games), Teodor Ceauşu (IXIA) şi Dragoş Georgiţă (Adobe România), iar seara s-a încheiat cu un panel despre programele de suport pentru antreprenori şi fondurile de venture capital. La discuţie au participat Paula Apreutesei (Romanian-American Foundation), Cătălina Rusu (Geekcelerator), Mihai Sfinţescu (3TS Capital Partners) şi Dan Lupu (Earlybird). Invitaţii la eveniment au continuat să schimbe idei la petrecerea aniversară care a avut loc în închiderea evenimentului.

„Ne-am bucurat să vedem interesul mare al comunităţii pentru TechHub. În doar două zile de la deschiderea înscrierilor nu mai erau locuri pentru evenimentul de lansare, ceea ce înseamnă că oamenii văd în existenţa TechHub o oportunitate reală. Membrii noştri vor beneficia de mai mult decât acces la un spaţiu de lucru: vom organiza pentru ei evenimente, workshop-uri, sesiuni de training şi conferinţe şi îi vom ajuta astfel să îşi dezvolte start-up-urile rapid şi să identifice noi oportunităţi de colaborare la nivel naţional şi internaţional!”, a declarat Daniel Dragomir, Director Executiv TechHub Bucharest.

TechHub Bucharest este situat în centrul Bucureştiului, pe strada Nicolae Filipescu nr. 39-41. Spaţiul de 420 metri pătraţi este împărţit între 35 de birouri permanente, 60 de locuri pentru co-working, săli de întâlnire şi spaţiul de evenimente. La mai puţin de o lună de la deschidere, gradul de ocupare TechHub Bucharest depăşeşte 50%, iar echipa executivă estimează că acesta va rula la capacitate maximă într-un timp foarte scurt.

Evenimentul de lansare TechHub Bucharest a fost organizat alături de How to Web cu sprijinul Adobe România, Staropramen, Aqua Carpatica, Leibniz şi Haribo.

DSC_1436

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.