Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul Ion Creangă, Editura Egmont și Asociația LumeBună dau startul lunii cadourilor pentru copii

0

În frumoasa lună a cadourilor, Teatrul Ion Creangă, Editura Egmont și Asociația Lume Bună prin proiectul Călătorie educativă în lumea satului, continuă campania “Educație, Cultură. Creativitate. în lumea celor mici” prin care oferă dvd-uri cu reviste copiilor din școli, centre de plasament și grădinițe din întreaga țară, în scopul de a promova activitățile cultural-educative în timpul liber.

Teatrul Ion Creangă va programa în luna decembrie spectacolul “Moș Crăciun e o poveste?”, reprezentație specială, cu tematică de Sărbători. Povestea urmărește faptul că într-o lume în care copiii sunt tot mai mult atraşi de jocurile pe calculator şi mai puţin de poveşti, existenţa lui Moş Crăciun este în pericol și decide să apeleze la ajutorul personajelor din basme pentru a îi readuce pe copii în lumea magică a teatrului şi, nu în ultimul rând, a atmosferei de Crăciun.

Totodată, Teatrul Ion Creangă va oferi copiilor, în fiecare weekend al lunii decembrie, reviste cu dvd-uri, puse la dispoziție de Editura Egmont. Programul spectacolelor poate fi urmărit pe www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina de Facebook/TeatrulIonCreanga.

Asociația Lume Bună, prin proiectul „Călătorie educativă în lumea satului”, va aduce „Bucuria jocurilor” în sufletul copiilor printr-un carnaval organizat în data de 8 decembrie la Școala Avram Iancu din București, și printr-un eveniment în care elevii şcolilor incluse în campanie își vor exprima creativitatea prin realizarea de daruri pentru cei dragi.

Să ne bucurăm împreună de Sărbătorile de Iarnă, să aducem zâmbete pe chipurile celor mici!

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali. Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, RFI România, SuperBebe, UrbanKid.

Egmont România este liderul publicațiilor pentru copii în România, fiind deținătoare a drepturilor de publicare sub licența celebrelor companii Disney, Mattel, Sanrio, Hasbro. O mulțime de povești clasice de succes se regăsesc printre titlurile lansate de Egmont: 101 Dalmațieni, Doamna și Vagabondul, Lion King, “Cenușăreasa”, “Frumoasa și Bestia”, “Cartea Junglei”, “Mica Sirenă”, etc. În ceea ce privește segmentul publicațiilor pentru copii, Egmont reprezintă o importantă forță editorială, publicând peste 15 reviste (lunare sau bilunare), dintre care le amintim pe: “Princess”, “Maşini”, “Tinkerbell”, “My Little Pony”, “Hot Wheels”, “Thomas”, “Barbie”, “Monster High”, “Tom și Jerry”, “Spider-Man”, “Hello Kitty”. De asemenea, filmele de succes din ultimii ani, adresate copiilor, au fost marcate de către Editura Egmont prin  lansarea a cel puțin unei publicații (“Mașini”, “Neînfricată”, “Tangled”, “Epoca de Gheaţă 4”, “Prințesa și broscoiul”, “Pirații din Caraibe”, etc).

Asociația LumeBună, proiectul Călătorie educativă în lumea satului este un proiect educative având ca misiune: crearea de programe educative ca sursă de inspiraţie în educaţia copiilor din mediul urban şi rural programe ce au rolul de a dezvolta potenţialul creativ al acestora, de a-I provoca să descopere natura şi lumea satului – prin bucuria activităţilor ludice. Proiectul a debutat în 2011 – iar drumul prin frumoasa lume a satului a poposit pana in prezent în 3 sate şi a făcut fericiţi peste 250 de micuţi, (re)descoperind BUCURIA JOCURILOR! Copiii beneficiari ai proiectului se bucura de zeci de activităţi de educaţie nonformală, carnaval, excursii la sat, concursuri şi premii surpriză. Parteneri in proiect: ECDL, Editura Egmont, InfomediaPro, Asociația ROI, Itsy Bitsy și România Pozitivă. Urmăriţi itinerariul proiectului şi gustaţi din bucuria copilăriei: http://calatorieeducativa.wordpress.com şi Facebook: calatorieeducativainlumeasatului

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.