Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Teatrul in Romania, o indeletnicire asemanatoare apostolatului”, scurt interviu cu cel mai tanar teatru independent bucurestean

0

Interviu cu Teatrul Independentilor Profesionisti, trupa inscrisa in concursul Festivalului Teatrelor de Buzunar

Cine sunteţi?

Cel mai tanar teatru independent bucurestean.

Cum aţi început să faceţi „teatru de buzunar”?

Fara sa ne dam seama.

De ce aţi ales această formă de teatru?

Noi nu alegem nimic. Noi suntem poate alesi sau nu. De catre altii. Jurii, selectioneri, directori, directori de casting, regizori. Jucam si la 150 de spectatori dar si la 15.

Cine este publicul vostru? Cui vă adresaţi?

Publicul nostru este alcatuit din publicul fiecarui actor din spectacolul respectiv. Nu stiu daca avem un public al nostru. Stim doar ca avem salile pline peste tot. Cred ca ne adresam tuturor.

Cum aţi caracteriza în câteva cuvinte teatrul în România?

O indeletnicire asemanatoare apostolatului.

Un vis despre România?

Teatrul Independenților Profesioniști

Dacă România este o piesă de teatru, caracterizaţi-o în câteva cuvinte.

O farsă tragică.

 

Multumim!

Interviurile RomaniaPozitiva, iunie 2012

————————————————————————————————————–

DESPRE TEATRUL INDEPENDENTILOR PROFESIONISTI

Teatrul Profesionistilor Independenti produce si promoveaza productiile independente ale studentilor si absolventilor UNATC. A fost distins in 2011 cu premiile pentru: Cel mai bun spectacol (“Prostii sub clar de luna” dupaTeodor Mazilu) si Cel mai bun actor (Stefan Pavel) la Festivalului National de Teatru ”Serile Teatrului Studentesc”.

Produce impreuna cu lorgeantheatre 4 performance-uri dupa “Omul Pubela” de Matei Visniec pentru experimentul Teatru Mobil provocat de Grolsch.

In 2012, joaca la lorgeantheatre, Home Matache, Godot Cafe-Teatru si Cafeneaua Artistilor Buzau. Distins cu premiile pentru: Cea mai buna actrita (Oana-Maria Ionescu) si Cel mai bun actor (Stefan Pavel) pentru rolurile din spectacolul ”Prostii sub clar de luna” dupa Teodor Mazilu.

Trupa Teatrul Independentilor Profesionisti va pune in scena in cadrul Festivalului Teatrelor de Buzunar spectacolul “Prostii sub clar de luna” de Teodor Mazilu, sambata, 16 iunie, de la ora 18:00, la Teatrul Foarte Mic.

DESPRE FESTIVALUL TEATRELOR DE BUZUNAR

Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar aduna in perioada 11-17 iunie peste 20 de trupe independente de teatru, care pun in scena zeci de spectacole de teatru clasic, interactiv, stradal, atelier, teatru-magie si pentru copii, in locatii consacrate si neconventionale din Bucuresti.

Consulta programul complet al festivalului aici. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.