Teatru forum, o forma de interventie sociala. Daca e marti, Societal dezbate!

0

Societal se reintalneste cu ONGistii marti, 6 noiembrie, la ora 18 fix, la Ceainaria Carturesti Verona. Invitata este Asociatia ART Fusion, care ne arata ca teatrul forum poate contribui la schimbarea in bine a contiintelor si atitudinilor sociale.

Credeti ca “afectiunile” societatii pot fi “tratate” prin teatru? Discriminare, violenta, exploatare, ignoranta? Sunt situatii reale, decupate din viata sociala, pentru a deveni tot atatea scenarii posibile pentru teatrul forum.

Cine sunt actorii? Chiar oamenii obisnuiti, din comunitate, care se confrunta cotidian cu astfel de probleme. Spectatorii devin protagonisti si “intra pe scena” pentru a schimba firul actiunii… si propria “soarta” sociala. Prin tehnica improvizatiei, imagineaza si pun in scena solutii pentru situatiile de opresiune pe care le traiesc.

Urmariti interviul cu Iulina Dinu, presedinte al asociatiei Chance for Life, care prezinta metoda de educatie nonformala “Teatru forum”. Materialul a fost realizat de Societal in cadrul evenimentului „Laboratorul de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

http://www.nonformalii.ro/resurse/video/ce-este-teatrul-forum-len-2011

Despre invitatii nostri! 

Asociatia A.R.T. Fusion (www.artfusion.ro) foloseste arta participativa si metodele de educatie non-formala pentru a gasi solutii la problemele sociale ale comunitaatii. Valorile sale sunt activismul social, dezvoltarea comunitatii, educatia, responsabilitatea globala si cetatenia activa.

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează