Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Te invităm să sărbătorim împreună 5 ani de când am inaugurat Moara de hârtie la Comana!

0

Pe 6 august 2016 este sărbătoare la Moara de hârtie!

Împlinim 5 ani de când am plantat în pământul mănos al Comanei o sămânță – Moara de hârtie. 5 ani în care sămânța noastră a rodit în multe și minunate moduri.

Ne-am gândit să sărbătorim 5 ani cu 5 evenimente inedite. Așadar, iată ce am pregătit:

12.00 – Prietenii de la Butoiul cu inghețată ne pregătesc înghețată bună, tradițională, pe care o vom savura pe parcusul întregii zile.

14.30 – Tipărești și-ți amintești! – atelier de tipar în care îți poți tipări manual o amintire de la acest eveniment aniversar.

15.00 – Vernisajul expoziției de instalație textilă-tapiserie și ceramică Semn peste om – o poveste despre sămânță, rod, împlinire. Expun artiștii Lavinia Trifan Pop șiCiprian Ariciu. Va vorbi în deschidere Raluca Băloiu.

17.00 – Tipărești și-ți amintești! – atelier de tipar, special pentru cei care nu ajung la atelierul de la 14.30.

18.00 – Hârtie și tradiție japoneză – atelier de origami susținut de Maki Yasufuku și Alice Arisu de la Centrul Japonez Akino

19.30 – Eveniment Raku în Satul Meșteșugurilor

 

unnamed

După ce se va termina programul de vizitare al Satului meșteșugurilor, continuăm cu un alt eveniment extraordinar: ardere ceramică tradițională japoneză – Raku.

Ca participant la demonstrație, ai posibilitatea să decorezi un vas care va fi ars în cursul evenimentului! Grăbește-te, sunt doar 10 vase care pot fi ornamentate de tine!

Te invităm cu drag la un eveniment inedit – publicul interesat, nu doar cel de specialitate, poate vedea pentru prima oară în România o demonstrație completă de ardere Rakuși, mai mult, se poate implica în decorarea obiectelor.

Raku reprezintă o tehnică de prelucrare a ceramicii, apărută în Japonia în secolul al XVI-lea și transmisă din generație în generație, fiind practicată și acum de meșteșugarii niponi. Tehnica a fost adoptată de artiștii ceramiști din Europa în secolul XX, datorită procesului spectaculos de creație și a efectelor de culoare obținute pe suprafața obiectului.

Ne puteți scrie la adresele:

echipa@moaradehartie.ro

echipa@satulmestesugurilor.ro

sau ne puteți vizita

Str. Funieru nr. 278-280, Comana, Giurgiu

Despre autor

avatar

Moara de hârtie este o poveste de viață, creată să aducă bucurie. O simplă idee a dus la construcția unui atelier-muzeu dedicat cuvântului scris, la înființarea unei Asociații care promovează meșteșugurile creative și la câteva proiecte educative și sociale. Din august 2011 până în prezent, aproximativ 4000 de adulţi şi copii au participat la atelierele şi evenimentele organizate de noi. Vă așteptăm si pe voi, cu bucurie, să descoperiți Moara de hârtie de la Comana! Mai multe informații găsiți pe: www.moaradehartie.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.