Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Târgul locurilor de muncă adresat persoanelor cu dizabilități

0

Asociaţia Handicapaţilor Somatici din România, organizaţie neguvernamentală, cu peste 22 de ani de experiență în domeniul social, a organizat vineri, 14 iunie 2013, la Hotel International, prima ediție a Târgului de Joburi, dedicat exclusiv persoanelor cu dizabilități și celor care suferă de boli care le influențează viața profesională și socială.

Scopul evenimentului a fost crearea unui mediu propice interacţiunii dintre posibilii angajatori şi reprezentanții grupului vulnerabil, alcătuit din persoane cu dizabilități și bolnavi cronic, încurajând, astfel, comunicarea între cele două părţi și eliminarea etichetelor sociale.

Important! Candidații participanți la târg sunt beneficiari ai proiectului strategic INSERT, care au trecut prin etapele de evaluare și consiliere vocațională, formare profesională, informare și consultanță la angajare (realizare CV, susținere interviu etc.), iar acum sunt apți de a face față provocărilor de pe piața muncii.

După o sesiune plină de interviuri, doamna Iordache Carmen, reprezentant A1 Recruitment, ne-a declarat: ”Am întâlnit oameni deschiși, energici, dornici de implicare și hotărâți să muncească. În calitate de agenție de recrutare, considerăm că există multe oportunități de angajare pentru persoanele invitate la târg. Noi dispunem de locuri de muncă diversificate, care se rulează continuu, iar participanții au depus CV-ul pentru mai multe posturi, asfel șansele de angajare sunt mai mari.”

Declarația doamnei Dana Dumitrașcu, Specialist în angajarea asistată în cadrul proiectului INSERT: ”Sunt dezamăgită de reticența firmelor angajatoare de a participa la un astfel târg. Și persoanele cu dizabilități au dreptul de a munci, iar noi vom merge până în pânzele albe pentru a ni se recunoaște acest drept. Sunt bucuroasă, însă, că am avut câțiva potențiali angajatori importanți, în care am descoperit deschiderea de a trece dincolo de etichete.” 

DSC06344În cadrul târgului și-au prezentat ofertele de joburi firme cu diverse domenii de activitate, printre care: UPA Solutions, Casa Sf. Vasile, ADDECO, A1Recuitment etc. Persoanele cu dizabilități, beneficiari ai proiectului INSERT, au profitat din plin de ocazia de a discuta față în față cu potențialii angajatori, și-au depus CV-urile și acum așteaptă emoționați să fie chemați la un nou interviu.

Târgul locurilor de muncă a fost organizat în cadrul proiectului strategic “INSERT – Construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi din România, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”, contract POSDRU/96/6.2/S/55474.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.