Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabăra pentru copiii insulino-dependenți

0

Tabăra „În fiecare ZI alături de TINE” pentru copiii insulino-dependenți

Astăzi este o zi plină de bucurie pentru un grup de copii insulino-dependenți! Roche România și Asociația CONIL i-a invitat într-o tabără binemeritată, specială și distractivă.

Copiii, părinții și echipa antrenată pentru distracție CONIL au pornit la drum, din București până la Vadul Anei, la CONIL’S Camp. Pe cât de aproape de București, pe atât de aproape de natură, animăluțe de tot felul, îndragite de copii, și multă liniște.

Tabăra se înscrie în proiectul „În fiecare ZI alături de TINE” și este la a doua ediție. Scopul este de a oferi suport și consiliere cu efecte pe termen scurt, mediu și lung familiilor copiilor insulino-dependenți.

Sigla CONILs CAMP

În cadrul taberei, pe termen scurt, copiii și părinții vor petrece timp de calitate împreună. Pe lângă lecții de autocontrol glicemic și sfaturi despre nutriție, oferite de Dr. Mihaela Mihu, Medic Șef Sectie Diabet Pediatrie de la Spitalul Marie Curie din București, activitățile de vacanță vor însufleți programul taberei cu distracție și creație în același timp: pictură pe sticlă, olărit, pictură pe textil, confecționare eșarfa taberei, lucrare pe pânză – afișul taberei, lucrări în echipă: actorie, jocuri interactive cu scopul dezvoltării personale, pantomima, teatru de umbre, echitație, cu spectacol de dresaj și, bineînteles, tradiționalul foc de tabără.

Părinții se vor bucura de atmosfera relaxantă în companie copiilor lor și vor participa la workshop-uri dedicate si personalizate.

Pe termen mediu și lung se va păstra legătura între familiile cu această particularitate pentru a dezvolta noi proiecte, pornind de la nevoile lor comune, iar copiii vor păstra legătura ca între prieteni de joaca, parteneri de distracție și copii cu situații similare.

La sfârșitul programului, fiecare participant va primi un CD cu momentele cele mai frumoase și un pachet de informații care îi va insoti pe tot parcursul vieții.

Tabăra se înscrie în cadrul proiectului „În fiecare ZI alături de TINE”  și este un prim pas pentru suportul oferit de Asociația CONIL, asociație care militează pentru integrarea copiilor cu nevoi speciale și a copiilor tipici, cu sprijinul Roche România, cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial și furnizor de soluții pentru un control al diabetului comod, eficient și real, sub brandul Accu-Chek®.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.