Tabara Internationala de Creatie in Cazanele Dunarii

0

Tabara Internationala de Creatie ”Mraconia – Dubova, I. Mercea”, editia a 29-a, se va desfasura in localitatea Dubova, in perioada 22– 28 august 2011. Tabara, cu o continuitate de 29 de ani, este organizata si in acest an de pictorul Ioan Mercea, presedintele Asociatiei Culturale DUN’Art.

Sursa: aici,

Acolo unde Dunarea lupta sa invinga taria stancilor, in Cazanele involburate, pictorii se intalnesc in fiecare an, omagiind natura si creatia. Participa 25 de artisti valorosi din Romania, Ungaria, Germania si Serbia. Majoritatea artistilor invitati nu sunt la primul contact cu spiritul taberei si frumusetile locului, dar exista si prezente inedite, mai ales din strainatate.

„Traditia si forta acaparatoare a locului au reusit sa readuca in tabara, an de an, personalitati artistice deosebite, care s-au integrat ca intr-o adevarata familie. Cine vine o data in aceasta tabara se reintoarce cu multa bucurie in anul urmator”, afirma pictorul Ioan Mercea, presedintele DUN’Art.

Asociatia Culturala DUN’ Art doreste sa organizeze in fiecare vara acest eveniment dedicat pictorilor atat pentru a le hrani inspiratia acestor artisti talentati, cat si pentru a proteja valoarea initiativei originale de interesul epigonilor care au invadat locul, incercand sa ii diminueze importanta. „Din dragoste pentru pictura si pentru frumusetea unica a peisajului de la Dubova, organizatorii Taberei Internationale de Creatie Mraconia – Dubova, I. Mercea isi propun sa sustina arta autentica si spiritul artistic si uman care reusesc sa se contopeasca in paleta de culori a acestui spatiu caruia oamenii ii datoreaza admiratie si respect”, declara prof. dr. Dana Miclaus-Mercea, coordonator de proiect.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează