Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabara de Leadeship – Calafat 6-9 August 2014

0

Rotary Club Craiova organizează în perioada 6 – 9 august, la Calafat, Dolj cea de-a III-a ediție a Taberei RYLA dedicată tinerilor din România cât și din țările balcanice – Grecia, Serbia, Bulgaria.

rylsc-romaniapozitiva

Programul RYLA își îndreaptă atenția către dezvoltarea potențialului de leadership al tinerilor prin training și interacțiune multi-culturală, pentru a servi mai bine comunitățile locale din care provin.

Rotary Club Craiova, membru al Rotary International, District 2241 – România și Republica Moldova, organizează, începând cu anul 2011 acest proiect de tip Rotary Youth Leadership Awards (RYLA), program de leadership dezvoltat și implementat de Rotary International.

Proiectul este printre puținele evenimente Rotary multidistrict europene, implicând și districtele Rotary D2484 Grecia, D2482 Bulgaria și D2483 Serbia și Muntenegru, semnatare ale unui multi-twinning internațional, balcanic, prin cluburi prietene ale Rotary Club Craiova.

Tabăra RYLA se adresează tinerilor între 18 și 30 de ani.

Timp de 4 zile, sub îndrumarea trainerilor, dar și a unor personalități marcante/leaderi Rotary, tinerii rotarieni vor participa la discuții și la sesiuni interactive, cu exercitii practice de training care vizează: Comunicarea în mediul multicultural; Comunicarea din perspectiva leader-ului; Motivația individuala si a echipelor; Managementul timpului; Conducerea echipei; Leadership comunitar; Rolul si comportamentul leaderului, Dezvoltarea abilităților de leader, Planificarea proiectelor.

Ediția din acest an se va bucura de participarea extraordinară a Guvernatorului Districtului 2241, România și Republica Moldova, dr. Petre Diculescu, a invitaților acestuia, reprezentanti marcanti ai Districtului 2482 – Bulgaria și Districtului 2484 – Grecia și a unui număr apreciabil de rotarieni din Grecia, Bulgaria, Serbia și România.

Locul ales pentru desfășurarea programului taberei este păstrat prin tradiție la Calafat – oraș care găzduiește în aceeași perioadă renumitul Festival de Folk. Situat pe malul Dunării, Calafatul permite participarea mai facilă a tinerilor din Grecia, Bulgaria și Serbia alături de cei din Romania.

Sub deviza „A servi mai presus de sine” Rotary Club Craiova promovează și alte proiecte prin care susține comunitatea locală. Proiectele Rotary Club Craiova antrenează factori de decizie ai vieții sociale, economice și politice în vederea soluționării unor probleme diverse care pot apărea într-o comunitate: educație, sănătate, protecția mediului, sprijinirea orfanilor, a copiilor talentați, promovarea culturii, susţinerea valorilor familiei precum și alte domenii de interes pentru rotarieni şi implicit pentru comunitatea în care ei trăiesc.

În ultimii ani, Rotary Club Craiova și-a îndreptat atenția în special asupra tinerei generații punând accent pe educație, sănătate și cultură.

Astfel, proiectele rotarienilor craioveni au vizat susținerea elevilor cu rezultate școlare bune dar cu posibilități materiale reduse, prin burse lunare prin programul „Rotary susține calitatea în educație” (o bursă în anul școlar 2009-2010, 2 burse în anul 2010-2011, 18 burse în 2011 – 2012, 20 de burse în 2012-2013 și 24 de burse în anul școlar recent încheiat), pregătirea non-formală a tinerilor (taberele internaționale de leadership din 2011, 2012, 2014), sprijinirea elevilor pentru a participa la competiții scolare (olimpiade internaționale).

De asemenea, prin proiectul „Control dentar pentru copii” au beneficiat de control dentar gratuit peste 900 de copii din mediul rural si zonele limitrofe Craiovei.

În domeniul susținerii culturii, cele mai recente acțiuni sunt: sprijinirea Festivalului Internațional Shakespeare organizat la Craiova în anii 2012 și 2014, a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, Craiova 2013 precum și a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 – prin evenimentele culturale pe care le-a organizat.

Rotary Club Craiova susține cooperarea internațională și dezvoltă acțiuni comune cu alte cluburi Rotary din Balcani și din lume. Parteneriatele cu cluburi din Balcani (Grecia, Bulgaria, Serbia) dar și din Europa (Italia, Danemarca) sau din Statele Unite au dus de-a lungul timpului la finalizarea unor proiecte de impact social, precum și la inițierea altora care se vor desfășura în anii următori.

Rotary Club Craiova mulțumește tuturor celor care susțin și vor susține în continuare proiectul RYLA Calafat precum și celelalte programe și proiecte aflate în desfășurare și în interesul comunității locale și apreciază că ajutând pe alții ne ajutăm pe noi înșine.

www.rotarycraiova.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.