Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“SUSȚINUT DE POPORUL ROMÂN” de Mondo

0

                                                                         Uniunea Artiștilor Plastici din România

                                                                         Biblioteca Națională a României

                                                                         “SUSȚINUT DE POPORUL ROMÂN”

                                                                          Expoziție de artă  a artistului MONDO  (alias

                                                                          Edmondo Zanolini)

                                                                         16 – 24 mai 2013

                                                                         Vernisaj: 16 mai, ora 17.00, sala “Muzeul

                                                                         Cărții”, Mezanin, Biblioteca Națională a

                                                                         României, Sediul Nou, Bd. Unirii nr. 22

“SUSȚINUT DE POPORUL ROMÂN” de Mondo

desen

Uniunea Artiștilor Plastici din România și Biblioteca Națională a României au plăcerea să prezinte prima expoziție a artistului Mondo (alias Edmondo Zanolini) în România, cu cele mai recente lucrări ale acestuia.

Mondo este un artist nomad multimedia (performance, video, instalații și pictură).

Artistul explorează identitatea altora rămânând în poziția de producător, consumator și manipulator în interacțiune cu aceștia.

Căutarea subiectului este în continuă dezvoltare, în special în locurile unde vulnerabilitatea acestora este intens exprimată (campusuri de concentrare, bordeluri, străzile cu cerșetori).

Unicul medicament oferit subiectului este atenția dată de artist acestuia.

Artistul este un cufăr plin de povești și experiențe acumulate de-a lungul anilor, gata să fie scoase la vedere și să fie remodelate.

În lucrările cele mai recente Mondo încercă să exorcizeze dezintegrarea memoriei , creând situații noi în care subiectele fotografiate sunt tăiate, reasamblate, îndoite, modificate și puse în scenă pe pânză.

Precum el însuși descrie, jucându-se cu pictura:

“Acestea sunt siluete al căror contur provine din fotografii ale unor modele din trecut care:

îngenunchează pe scaun ridicând mâinile,

se lasă pe scaun, cu mâinile și picioarele în aer,

se ridică și salută în marș militar,

stau in picioare trăgând de cordonul unui ventilator,

se deplasează purtând un balon luminos pentru celebrarea anului Chinezesc,

stau în picioare ținând cu o  mână o mască peste față, iar cu cealaltă un colac de salvare .

Toate sunt nuduri, în junglă, un cuib mental, abstract în devenire, figurine bidimensionale din plastic, tăiate și întinse pe pânză, peste care suflu culoare ….folosesc oase și corali în locuri alese strategic între plastic și pânză, cu intenția de a lăsa zone deschise unde apa și culoarea pot pătrunde și se pot combina în timpul ploii, lăsând urme care devin pictură.“

 

Legătura dintre artă si viață este evidența.

Legătura umană cu subiectul se extinde în spațiul înconjurător.

“Mă joc afară în jungla gradină, jungla mea, iar după o noapte ploioasă, de obicei în ziua următoare pânza se coace la soare pentru 5-6 ore…. În final, extrag figurinele din plastic și contemplu epifania…”

Artistul este interesat într-un proces semi-controlat al formării picturii. Dacă prima fază constă într-un aranjament metodic al figurinelor, coralilor, plantelor etc pentru a crea o situație de ”scenă”, în a doua fază lucrarea este lăsată liberă să interacționeze cu mediul și clima subtropicală unde artistul locuiește.

În acest fel artistul, împreună cu mediul, dau naștere unor noi picturi post exotice .

Pentru expoziția din România, artistul dorește participarea activă a publicului, creând situații în care lucrările vor fi deschise și susținute fizic de public, dând lucrărilor posibilitatea extinderii dincolo de granițele lor artificiale, în spațiul înconjurător,  creând  “tableaux vivants”

Mondo, alias Edmondo Zanolini este născut în Italia. În momentul de față locuiește și lucrează în Bali, Indonesia. Lucrările lui au fost subiecte pentru expoziții internaționale ca: Moderna Museet, Stockholm; Zuercher Theater Spektakel, Zurich; De Appel Gallery, Amsterdam; Kunst Accademie, Dusseldorf; Folkwang Museum, Essen; Ludwick Gallery Aachen; Kolnischer Kunstverein, Koln; The Drawing Center, New York.

De asemenea, artistul a fost produs de Film Form Foundation, Svenska Film Industri, Moderna Museet Stockholm RTB (Radio Televisiunea Belgia) Liege and Continental Video Productions.

 

Info:

Biblioteca Națională a României – Sediul Nou: Sala “Muzeul Cărții” – Mezanin

Adresa: Bd. Unirii, 22

Vernisaj: 16 Mai 2013 17.00 – 20.00

Perioada expoziției: 16 – 24 Mai

Prezența zilnică a artistului: 17.00 – 19.00

e-mail artist: baliedmondo@yahoo.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.