Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studentii au intrare libera la recitalul extraordinar Flautul de Aur, 5 iunie 2013

0

 Flautul de Aur revine la Sala Radio cu bis-uri din toate timpurile

O călătorie prin istoria muzicii caracterizată de virtuozitate, eleganţă şi chiar umor. Un  recital inedit. Un colaj de piese din toate timpurile: de la Baroc, Clasicism şi Romantism, până la muzica zilelor noastre, cu exemple spectaculoase din jazz, muzică de film sau chiar folclor. Un instrument de aur cu un sunet absolut special şi doi mari muzicieni : flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail.

Acestea sunt ingredientele celei de-a treia ediţii a Turneului ‘’Flautul de Aur’’, ingrediente ce au făcut deja deliciul spectatorilor din trei oraşe, urmând ca, după o altă oprire la Ploieşti (4 iunie), să încânte şi publicul Sălii Radio din Bucureşti, într-un recital extraordinar pe data de 5 iunie.

“Programul a fost foarte, foarte, frumos Am putea să spunem că ne-a mers la suflet . Am plutit, pur şi simplu.”

„Ne-a plăcut foarte mult interactivitatea. Excepţională. Un spectacol de excepţie pe care l-am vrea mai des. Păcatul celor ce n-au venit care au pierdut o astfel de ocazie. Muzica ne face mai buni şi mai generoşi.”

„Mi-a plăcut foarte mult într-adevăr. Am mai fost la concerte. Mie îmi place mult Bach, dar şi muzica de jazz, cum a fost Johnny Răducanu. Chiar a fost o combinaţie reuşită.  A îmbinat toate stilurile… A fost o trecere aşa de lină de la o epocă la alta, de la un stil la altul”, au spus spectatorii ce au avut deja prilejul de a asculta recitalurile.

„Am plecat cu o maşină imprimată cu însemnul nostru distinctiv, adică ”Flautul de aur” spre inima Olteniei, la Croiava şi mai apoi la Caracal. Ne-au întâmpinat un soare parcă mai cald ca niciodată pentru această perioadă şi un public mai doritor de muzică clasică decât îmi imaginasem în cele mai frumoase vise. A mai trecut încă o zi şi am ajuns la Piteşti unde s-a iscat o furtună mai ceva ca-n filme. Mă întrebam în sinea mea: de ce, Doamne, piteşti soarele de noi? Şi totuşi publicul a fost mai mult şi mai bun ca niciodată. Iar pentru că, în această ediţie, propunem melomanilor un ”Recital de bisuri”, la care, până acum, publicul a reacţionat extraordinar, ovaţionându-ne minute în şir, vom striga şi noi, de pe scena sufletului nostru, cu toată inima, un bravo prelung, pentru faptul că publicul nostru este mai generos, mai frumos şi mai inimos decât oriunde în lume” , rezumăIon Bogdan Ştefănescu această primă parte a turneului

Cu siguranţă, fără un instrument performant, aceste bijuterii muzicale nu ar fi atât de bine puse în valoare. Ion Bogdan Ştefănescu este singurul artist din România care deţine un  flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX.

Dar pentru că flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este şi un poet consacrat, membru al Uniunii Scriitorilor, publicul Sălii Radio va mai avea parte si de o altă surpriză. În pauza recitalului va avea loc lansarea celui mai recent volum al său intitulat „Lui”, apărut la editura Tracus Arte cu gravuri semnate de Mircia Dumitrescu. „Ar putea fi  un poem-rugăciune cu 52 de secvenţe, o carte cu totul şi cu totul specială care vizează, în primul şi primul rând, o călătorie în interior şi  eliberarea de sine, prin intermediul dumnezeirii(…) Aş putea afirma că avem de a face cu una dintre cele mai interesante cărţi spirituale care au apărut în România în ultimii ani. Nu este neapărat o carte de poezie, deşi foloseşte acest gen. Este o carte profund spirituală”, a spus scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Turneul Naţional Flautul de aur, ediţia a III-a, este organizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi Asociaţia Culturală Accendo în şapte oraşe din România, în perioada 27 mai-14 iunie 2013. La Bucureşti biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 

20130528_Caracal_Flautul de aur_foto Viorel Chirea_IMG_1975 m

Itinerar “Turneu extraordinar FLAUTUL DE AUR – ediţia a III-a”, 27 mai-14 iunie 2013:

27 mai            Craiova          Sala Filarmonicii

28 mai            Caracal          Teatrul Dramatic

30 mai            Piteşti             Casa de cultură a Sindicatelor

4 iunie            Ploieşti           Sala Filarmonicii

5 iunie            Bucureşti       Sala Radio

12 iunie         Oradea           Sala Filarmonicii

14 iunie         Tulcea            Teatrul Jean Bart

Recitalurile încep la ora 19, iar biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de concert.

 

Organizatori :

Radio România Cultural si Fundaţia Culturală Marconi

 

Coproducători:

Radio România Regional, TVR 2

 

Eveniment  realizat cu sprijinul AFCN.

Transportat de DACIA.

Cu sprijinul JTI, Adegas OIL.

 

Parteneri:

Orchestrele si Corurile Radio, Athenee Palace Hilton, restaurantul Chez Marie, Accendo, Societatea de muzică veche, Nissa, Hotel Pantex

 

Parteneri media:

Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Radio Craiova, SPECTACULAR, Şapte Seri, Observator Cultural, Cultura ,Metropolis,Cocor, Cocor Media Channel, Sales Express, Business Review, Agenţia de carte, Tango, Money TV, Ziare.com, TV Accent Tulcea, România liberă, Academia Caţavencu

 

Parteneri culturali:

Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica Oltenia Craiova, Teatrul Dramatic Caracal, Filarmonica de stat din Piteşti, Filarmonica de stat din Ploieşti, Filarmonica de stat din Oradea,Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.