Stiucapot.ro

0

Am aflat de aici despre un proiect online de prevenire a consumului de droguri la elevi. Proiectul presupune și informarea părinților și a profesorilor pe același subiect. De ce acest proiect ne-a atras atenția pentru a scrie în mod pozitiv despre el, poate cel mai bine să explice textul publicat de Manafu:

„…OK, veti spune ca este o alta campanie anti-drog. Ei bine, Eugen si echipa ALIAT s-au gandit la o alta abordare. Decat sa faca o campanie cu mesaje imperative (care ar fi fost probabil ineficienta), si-au propus sa puna cartile pe masa: de la o explicare deschisa a efectelor drogurilor la dezvoltarea unor abilitati pentru luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, abilitati de comunicare si relationare.

Multi adolescenti fac pasul spre droguri la presiunea anturajului, pentru a nu ramane in afara grupului din care fac parte. Programul ALIAT vine sa ii invete sa stea departe de droguri si sa isi pastreze prietenii in acelasi timp. Programul pilot se desfasoara in 4 licee bucurestene si se intentioneaza extinderea lui la nivel national” conform manafu.blogspot.com

logo2Curioși din fire, am mers în vizită și pe www.stiucapot.ro – site-ul campaniei – iar acum cităm câteva cuvinte de acolo.

„Stiu ca pot este un proiect bazat pe o idee noua. Aceea ca tinerii pot, daca sunt informati corect si onest, sa ia decizii sanatoase privind consumul de droguri, decizii care arata respect fata de sine si fata de ceilalti.”

Site-ul oficial al campaniei are secțiuni dedicate pentru elevi, profesori și părinți.
Salutăm inițiativa!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează