Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start Me Up formează o nouă generaţie de tineri antreprenori

0

 Au mai rămas câteva zile până la şcoala de antreprenoriat a acestei veri – Start Me Up. În perioada 22 – 28 iulie Akcees va aduce împreună 25 de tineri talentaţi, un trainer internaţional şi unii dintre cei mai apreciaţi antreprenori din România. Pe parcursul evenimentului participanţii vor realiza planuri de afaceri pentru ideile generate şi îşi vor valida la final conceptul de business prin prezentarea acestuia în faţa unui juriu de specialitate.

Începând de la ideea de afaceri şi planul de marketing şi continuând cu estimările financiare, planul de afaceri şi pitch-ul, participanţii vor învăţa care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a dezvolta o afacere de succes. Antreprenori consacraţi din România vor participa în program pentru a împărtăşi secrete din experienţa personală, jucând astfel rolul de mentori pentru tinerii antreprenori aflaţi la început de drum.

BRD Groupe Société Générale, SAP România, Microsoft, Rompetrol, Forbes România, Fundaţia Post-Privatizare şi Prove PR sunt companiile responsabile care au răspuns invitaţiei Akcees şi au ales să investească în dezvoltarea unei noi generaţii de tineri antreprenori români. Datorită sprijinului acordat, 15 tineri talentaţi, însă fără posibilităţi materiale, vor beneficia de burse totale pentru participarea la Start Me Up. Aceste burse includ sesiunile de training şi materialele de curs, cazare şi masă pe durata programului, dar şi mentorat şi consiliere gratuită timp de un an după eveniment.

„În proiectele pe care le susţinem an de an în mediul studenţesc remarcăm de fiecare dată tineri cu potenţial, cu idei inovative, ambiţii şi curaj, care printr-o formare axată pe nevoile lor cred că pot deveni tineri antreprenori de succes. Aceşti tineri merită să fie susţinuţi în dezvoltarea propriei cariere, fie că aceasta este într-o companie multinaţională sau înseamnă o afacere proprie de succes. Start Me Up oferă o pregătire de calitate studenţilor ce şi-au ales drumul antreprenoriatului, învăţându-i prin experienţe practice primii paşi în demararea unei afaceri. Împreună vom răspunde nevoilor studenţilor şi ne dorim să contribuim la dezvoltarea lor, şi de ce nu, să fim sponsorii unor noi business-uri”, a declarat Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale.

Şcoala de antreprenoriat Start Me Up se va desfăşura în perioada 22 – 28 iulie la Pensiunea White Horse din Predeal. Tinerii care nu vor participa la eveniment, însă care doresc să afle mai multe despre activităţile participanţilor şi prezentările invitaţilor, vor putea citi în fiecare zi jurnalul de antreprenoriat realizat de Akcees în colaborare cu Forbes România.

 „Cele peste 150 de aplicaţii primite pentru participarea la eveniment ne demonstrează faptul că Start Me Up răspunde unei nevoi existente pe piaţa din România şi ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulţi tineri se gândesc să aleagă antreprenoriatul ca alternativă de carieră. Vom continua să organizăm evenimente dedicate educării şi formării unei noi generaţii de antreprenori pentru România şi suntem convinşi că nu va dura mult până când vom vorbi despre primele afaceri de succes care s-au născut astfel.”, a declarat Şerban Mogoş, Preşedinte Akcees.

Start Me Up este un eveniment organizat cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, SAP România, Rompetrol, Microsoft, Fundaţia Post-Privatizare şi School 4 Startups România, şi al partenerilor logistici Pensiunea White Horse şi Red Bull.

Mediatizarea proiectului este asigurată de DIGI TV, The Money Channel, Forbes România, Business Woman, Money Express, The Investor, Wall Street, E-finance, Cariere Online, IQAds, Business Cover, BusinessLive.ro, Startups.ro, Revista Evenimentelor, România Pozitivă, Edu-Tim, Studenţie.ro, Evenimente Studenţeşti, Lume Bună, Hipo, Business-Edu.ro, Ştiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Zile şi Nopţi, Studentie.ro, Academic Link, Bancherul.ro, Best Resource, SMARTfinancial.ro, Smart Branding, Markmedia, studentii.net.

Susţinem şi ne susţin: Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Edmundo, Fundaţia LEADERS, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, Young Professionals Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept (ELSA) , Senatul Studenţesc ASE Bucureşti, Inspire Business, VWI ESTIEM.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.