Spaţii publice pietonale în mai multe zone din București, potrivit noului Plan Integrat de Dezvoltare Urbană a Capitalei

0

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Capitalei (PIDU) cuprinde 39 de proiecte cu 43 de subproiecte subconexe cu o valoare estimată la 200 milioane euro, scrie realitatea.net Autoritățile promit că vor fi create spaţii publice pietonale în mai multe zone: Calea Griviţei, Calea Victoriei, arealul Bibilotecii Naţionale, zona Mănăstirii Antim sau pe Calea Moşilor.

PIDU mai prevede şi modernizarea Pasajului Vilacrosse, modernizarea spatiului de la Sala Palatului,amenajarea si modernizare Parc Izvor, reconfigurarea spatiului public Autogara Filaret sau modernizarea Pieţei de flori „George Cosbuc”.

De asemenea, vor fi create trasee pietonale prin lărgirea trotuarelor existente pe marile bulevarde. Un asemenea traseu este prevăzut între Piaţa Romană, Universitate şi Biserica Antim.

„Vor fi făcute trasee pietonale de la Piaţa Romană la Piaţa Rahova, Grădina Botanică, Hala Traian, prin reconfigurarea circulaţiei auto şi reducerea benzilor de circulaţie în favoarea trotuarelor”, a declarat pentru B365.ro, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei.

 

PS: Așteptăm să vedem rezultatele concrete:.)

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează