Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SOS Satele Copiilor România şi Muşat&Asociaţii au organizat prima ediţie a Masquerade Charity Ball

0

Dna.Camelia Şucu a devenit Ambasador SOS Satele Copiilor România

Pentru a strânge fondurile necesare dotării noilor case din SOS Satul Copiilor Hemeiuş, judeţul Bacău, şi a reparării celor vechi, SOS Satele Copiilor România şi Muşat&Asociaţii au organizat sâmbătă, 9 aprilie 2011, la Palatul Bragadiru din Capitală, prima ediţie a Masquerade Charity Ball. Un moment special în cadrul evenimentului a fost investirea dnei.Camelia Şucu ca Ambasador SOS Satele Copiilor în România. Dl.Mihai Neguţ, preşedintele SOS Satele Copiilor România, a fost cel care i-a oferit Insigna SOS.

 

„Zâmbetele şi entuziasmul copiilor din Satul SOS Bucureşti împreună cu care am confecţionat felicitări de Crăciun, dragostea cu care îi privesc mamele sociale şi mândria care li se citeşte pe chip în momentul în care vorbesc despre „copiii lor”, precum şi rezultatele pe care le-au obţinut tinerii care au devenit adulţi independenţi, m-au convins de eficienţa programelor SOS Satele Copiilor România. Sprijinul asociaţiei este unul strategic, pe toată perioada de dezvoltare a copilului. În calitate de Ambasador, îmi propun să susţin demersurile SOS Satele Copiilor România de a oferi fiecărui copil şansa la o familie iubitoare, care să îl sprijine şi să-i ofere siguranţă”, a declarat dna.Camelia Şucu la primirea însemnelor.

Balul Mascat de Caritate a avut loc la iniţiativa Laurei Muşat, o tănără de 17 ani care s-a implicat activ în organizarea lui. Evenimentul a fost prezentat de Melania Medeleanu şi Mihai Călin. La eveniment au participat peste 100 de invitaţi din mediul cultural, de business sau din industria media.

 

În numele SOS Satele Copiilor România, al copiilor şi al beneficiarilor noştri, al Ambasadorilor organizaţiei vreau să mulţumesc invitaţilor pentru prezenţă şi disponibilitate, iar sponsorilor şi partenerilor pentru susţinere. Cu siguranţă, începând din această seara, vom fi mai bogaţi pentru că vă avem alături pe dumneavoastră, mai noi sau mai vechi prieteni ai SOS. Împreună, vom putea dărui copiilor familia, speranţa şi zâmbetul pe care, fiecare dintre ei, le merită”, a declarat Mihai Neguţ, Preşedintele SOS Satele Copiilor România.

 

Pe parcursul evenimentului, invitaţii s-au bucurat de câteva momente artistice deosebite: o demonstraţie de balet susţinută de Robert şi Miruna, doi dintre copii din SOS Satele Copiilor Bucureşti, o prezentare de modă a creaţiilor Lenei Criveanu şi un moment muzical susţinut de trupa RedBlonde.

 

Dl.Gică Popescu, Ambasador FIFA pentru SOS Satele Copiilor România, a făcut o surpriză invitaţilor şi a oferit spre licitare un tricou al lui Lionel Messi, cunoscutul jucător de fotbal de la FC Barcelona. Tricoul a fost adjudecat de dna.Camelia Şucu. Lena Criveanu a susţinut cauza SOS Satele Copiilor România oferind spre licitaţie două din rochiile prezentate în cadrul evenimentului. De asemenea, au mai fost licitate obiecte de artă si bijuterii handmade. În total, în cadrul Masquerade Charity Ball, au fost strânşi 23.000 de euro.

 

Sponsorii evenimentului au fost Banca RBS, Florăria Iris, Tipografia Neico, Muşat&Asociaţii, Cristalex, Willmark, Pescariu Sports&Spa, BGS, Shakespeare School, partenerii: Teatrul Ion Creangă, ArtMark, DanArt, Palatul Bragadiru, Music Product, Elegant catering, iar partenerii media The One, Business Woman, BizLawyer, Agenţia de Presă Mondenă şi Manly.ro.

În acest moment, în SOS Satul Copiilor Hemeiuş trăiesc 20 copii cu mamele lor sociale în patru case de tip familial. Având în vedere numărul mare de copii care nu mai pot fi îngrijiţi de proprii părinţi, în 2010 SOS Satele Copiilor România a decis extinderea satului din Hemeius şi a demarat construcţia a încă două case. Cu fonduri interne, dar mai ales cu sprijinul sponsorilor, în luna mai a acestui an construcţia va fi finalizată.

—-

Despre SOS Satele Copiilor

Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume. Înfiinţată în anul 1949 de către medicul Hermann Gmeiner, acţionează în 132 de ţări, oferind 1.800 de programe şi servicii unui număr de peste 1 milion de beneficiari.

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi, la 20 de ani de la înfiinţare, peste 1.000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.