SOS Satele Copiilor a câștigat concursul de proiecte sociale inițiat de IKEA

0

ONG-ul SOS Satele Copiilor a câștigat concursul de proiecte sociale inițiat de IKEA cu proiectul Oportunități egale pentru copii vulnerabili – ”Educație și grijă, o șansă pentru o viață mai bună”.

Concursul, ca parte a Angajamentului IKEA România față de Comunitate, are menirea de a identifica proiecte ce au ca scop bunăstarea copiilor, protecția drepturilor și educația acestora. Mai mult, IKEA se implică în susținerea financiară a proiectului câștigător.

Peste 50 de proiecte, înscrise de ONG-uri, au fost atent parcurse de către o comisie formată din specialişti în comunicare, achiziţii, contabilitate, financiar şi sustenabilitate din cadrul companiei IKEA România. Dintre acestea, au fost selecționate trei proiecte în finală. Nominalizarea proiectului câștigător a aparținut celor peste 450 de angajați IKEA care au votat cel mai potrivit partener în susținerea drepturilor copilului și educația.

Prin proiectul ”Educație și grijă, o șansă pentru o viață mai bună”, SOS Satele Copiilor își propune să ofere îngrijire socială și suport educativ pentru cel puțin 350 de copii cu vârste până în 18 ani, din jurul Bucureștiului, pentru ca aceștia să aibă cele mai bune oportunități de dezvoltare.

Obiectivele proiectului:

  • Respectarea drepturilor copilului prin îndeplinirea nevoilor de bază legate de hrană, îmbrăcăminte, medicamente, rechizite școlare, jucării în interiorul familiilor și facilitarea accesului la serviciile oferite de comunitate, grădinițe, școli, clinici ale medicinei de familie, centre de zi si cluburi destinate copiilor.
  • Îmbunătățirea aptitudinilor părinților față de îngrijirea și dezvoltarea copiilor și  sprijinirea familiilor prin dezvoltarea unor grupuri de suport reciproc.
  • Crearea și promovarea unei rețele de servicii sociale integrate pentru sprijinirea familiilor în situații de risc.

Proiectul ales primeşte din partea IKEA România un buget de 30.000 euro pentru dezvoltarea și derularea de activităţi care să producă schimbări în bine și pe termen lung.

Susținerea acestui proiect reprezintă doar începutul Angajamentului IKEA România față de Comunitate. Cu grijă pentru oameni și mediu, compania își va dedica resurse pentru a oferi suport comunității din care face parte.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.