SOS Satele Copiilor a câștigat concursul de proiecte sociale inițiat de IKEA

0

ONG-ul SOS Satele Copiilor a câștigat concursul de proiecte sociale inițiat de IKEA cu proiectul Oportunități egale pentru copii vulnerabili – ”Educație și grijă, o șansă pentru o viață mai bună”.

Concursul, ca parte a Angajamentului IKEA România față de Comunitate, are menirea de a identifica proiecte ce au ca scop bunăstarea copiilor, protecția drepturilor și educația acestora. Mai mult, IKEA se implică în susținerea financiară a proiectului câștigător.

Peste 50 de proiecte, înscrise de ONG-uri, au fost atent parcurse de către o comisie formată din specialişti în comunicare, achiziţii, contabilitate, financiar şi sustenabilitate din cadrul companiei IKEA România. Dintre acestea, au fost selecționate trei proiecte în finală. Nominalizarea proiectului câștigător a aparținut celor peste 450 de angajați IKEA care au votat cel mai potrivit partener în susținerea drepturilor copilului și educația.

Prin proiectul ”Educație și grijă, o șansă pentru o viață mai bună”, SOS Satele Copiilor își propune să ofere îngrijire socială și suport educativ pentru cel puțin 350 de copii cu vârste până în 18 ani, din jurul Bucureștiului, pentru ca aceștia să aibă cele mai bune oportunități de dezvoltare.

Obiectivele proiectului:

  • Respectarea drepturilor copilului prin îndeplinirea nevoilor de bază legate de hrană, îmbrăcăminte, medicamente, rechizite școlare, jucării în interiorul familiilor și facilitarea accesului la serviciile oferite de comunitate, grădinițe, școli, clinici ale medicinei de familie, centre de zi si cluburi destinate copiilor.
  • Îmbunătățirea aptitudinilor părinților față de îngrijirea și dezvoltarea copiilor și  sprijinirea familiilor prin dezvoltarea unor grupuri de suport reciproc.
  • Crearea și promovarea unei rețele de servicii sociale integrate pentru sprijinirea familiilor în situații de risc.

Proiectul ales primeşte din partea IKEA România un buget de 30.000 euro pentru dezvoltarea și derularea de activităţi care să producă schimbări în bine și pe termen lung.

Susținerea acestui proiect reprezintă doar începutul Angajamentului IKEA România față de Comunitate. Cu grijă pentru oameni și mediu, compania își va dedica resurse pentru a oferi suport comunității din care face parte.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează