Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Software Talent Academy România – Aventura IT la final

0

Timp de 6 săptămâni, 30 de elevi pasionați de IT din 6 licee bucureștene au lucrat în echipe la dezvoltarea a 5 aplicații software în cadrul proiectului educațional STAR, realizat de Școala de Valori în parteneriat cu 1&1 Internet Development.

Unul dintre cele mai noi proiecte de educație pentru adolescenții pasionați de lumea IT, S.T.A.R. sau Software Talent Academy România le-a oferit șansa elevilor de a învăța prin experimentare tehnici software de dezvoltare a aplicațiilor, sub atenta îndrumare a mentorilor din compania 1&1.

Cele 5 grupe de elevi, participante la STAR, au dezvoltat aplicații diverse ca: jocul în browser Tower Defence, un coș de cumpărături virtual, pentru Android, o aplicație cu ajutorul căreia poți ascunde un text într-o fotografie, Expence Manager, o aplicație care ajută utilizatorii să își gestioneze cheltuielile și a veniturile, dar și o aplicație de bursă virtuală care urmărește în timp real creșterea sau scăderea valorii acțiunilor în funcție de variația prețului. În scrierea aplicațiilor, tinerii au folosit metodologia SCRUM, învățată de la mentori, reprezentanți ai companiei de software implicată în proiect, care le-a oferit și posibilitatea de a îi vizita într-o zi de lucru și a afla mai multe informații despre modul de lucru într-o companie din industria IT&C.

STAR (2)

“Vizita la 1&1 m-a ajutat, în sensul că vreau să lucrez în domeniul informaticii, am înțeles cum se lucrează într-o companie mare din domeniu și chiar îmi doresc să ajung aici. Mi se pare foarte interesant ce ne-au prezentat și mă bucur că am făcut parte din acest proiect. Am învățat lucruri noi!”

Alexandra, participant STAR, Liceul Teoretic Ion Neculce

În plus, pentru ca această experiență de învățare să le aducă tinerilor și o experiență de dezvoltare personală, echipa Școala de Valori s-a implicat și în susținerea a 3 ateliere despre lucru în echipă, leadership, etică și valori, care i-au ajutat pe elevii participanți să depășească provocările practice în vederea obținerii rezultatelor dorite din cadrul programului STAR.

“Este al doilea proiect Școala de Valori la care particip și sunt foarte încântată. Acest proiect m-a ajutat să descopăr cum se lucrează de fapt în viața reală, să învăț mai multe despre lucrul în echipă, noile tehnologii și cum pot lucra cu oameni noi și diferiți.”

Diana, participant STAR, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu

STAR (1)

Prima ediție a proiectului STAR a fost un real succes, elevii de liceu învățând încă de acum ce înseamnă să lucreze în programare IT, într-o companie internațională de dezvoltare software.

Pentru detalii vizitați site-ul proiectului STAR la www.scoaladevalori.ro/star.

ScoalaDeValori-logo-descr-albŞcoala de Valori este o organizaţie nonguvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.