Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Șirul examenelor INSERT se încheie cu recalificări de succes

0

Toamna asta se numără absolvenții cursurilor INSERT.

Da-da, șirul examenelor de calificare derulate, gratuit, prin intermediul proiectului pilot INSERT se apropie de linia de FINISH.

Nu-nu, nu e timp de nostalgii și melancolii. Misiunea Asociației Handicapaților Somaticilor din România continuă cu plasarea pe piața muncii a proaspeților absolveniți – persoane cu dizabilități și boli cronice calificate în diverse meserii.

Examene INSERT: ultimele calificări din cadrul proiectului

Proiectul INSERT își încheie merituos seria examenelor, în urma cărora persoane cu dizabilități și boli cronice obțin o nouă calificare și o nouă șansă pe piața muncii. Două dintre examene au avut loc la începutul acestei săptămâni. Astfel, luni, 28 octombrie 2013, în CRIP Gornet au fost certificate 18 persoane în meseria de Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, iar marți, 29 octombrie 2013, emoția s-a mutat în CRIP București, unde au trecut proba examinării teoretice și practice – 13 beneficiari mândri de profesia  Lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc.

Următorul examen, și anume cel de Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații urmează a fi susținut vineri, 1 noiembrie 2013, în cadrul Centrului de Reabilitare și Integrare Profesională CRIP Ciolpani. Aici, 10 cursanți vor demonstra în fața Comisiei de Examinare ce au abilități au dobândit pe parcursul celor 6 luni de teorie și practică.

Toți absolvenții de cursuri organizate în cadrul proiectului INSERT obțin nu doar cunoștințe, competențe specifice meseriei alese și câte un certificat acreditat ANC, recunoscut pe plan național și internațional, dar și încrederea într-o viață mai bună.

Amintim! Toate cursurile de calificare și recalificare desfășurate de Asociația Handicapaților Somatici din România au fost GRATUITE, grație proiectului INSERT și s-au adresat exclusiv persoanelor cu dizabilități și boli cronice din cele 3 zone de implementare: București-Ilfov, Sud Muntenia și Centru.

20131025_152107

Pentru mai multe detalii www.reinsert.eu

INSERT – ”Construirea unei rețele de reabilitare și integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități din România, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii”, cod proiect POSDRU 96/6.2/S/55474, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, Axa prioritară 6 – ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 – ”Promovarea incluziunii sociale”.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.