Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sesiune de informare la Craiova privind Schemele de Grant din cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român / 18 iunie 2012

0

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, organizează luni, 18 iunie 2012, la Craiova, sesiunea de informare privind  Schema de grant pentru ONG-uri şi Schema de grant pentru Parteneriate din cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Român.

Evenimentul  va avea loc in parteneriat cu Muzeul Olteniei, Secţia de Istorie – Arheologie, strada Madona Dudu numărul 14, între orele 9:30 – 13:00.

Programul de Cooperare Elveţiano – Român îşi propune să finanţeze proiecte ale căror obiective vin în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale societăţii romaneşti.

Prima Cerere de propuneri de proiecte lansată în data de 10 mai 2012 în cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri, pune la dispoziţia organizaţiilor 2.000.000 CHF – pentru Componenta Social şi 600.000 CHF – pentru Componenta Mediu şi are ca obiectiv consolidarea organizaţiilor neguvernamentale din România şi susţinerea participării lor active în procesul formulării de politici.

Prima Cerere de propuneri de proiecte lansată în 21 mai 2012 în cadrul Schemei de grant pentru Parteneriate îşi propune să contribuie la promovarea şi consolidarea parteneriatelor instituţionale dintre partenerii români şi elveţieni, pentru a contribui la soluţionarea provocărilor specifice dezvoltării, la întărirea capacităţii şi structurilor partenerilor instituţionali români, pentru a beneficia de valoarea adăugată elveţiana şi a contribui la întărirea parteneriatelor. Suma disponibilă spre finanţare este de 2.500.000 CHF.

Sesiunea de informare va furniza detalii referitoare la cele două Cereri de propuneri de proiecte, iar reprezentanţii FDSC vor răspunde întrebărilor adresate de participanţi privind aspecte specifice legate de pregătirea proiectelor. La eveniment, sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţilor/instituţiilor publice, mass media.

Mai multe informaţii despre Schema de grant pentru ONG-uri şi Schema de grant pentru Parteneriate sunt disponibile pe site-ul FDSC.

Menţionăm că participarea la eveniment este gratuită. Organizatorii nu asigură transportul şi/sau cazarea participanţilor.

Următoarele sesiuni de informare vor avea loc în Cluj Napoca, Călăraşi, Timişoara, Galaţi. Detaliile şi formularele de inregistrare legate de participarea la aceste sesiuni sunt disponibile AICI.

Despre KEK-CDC Consultants

KEK-CDC Consultants este o companie înfiinţată în anul 1983, ale cărei servicii axate pe planificare, monitorizare şi evaluare a proiectelor, programelor şi politicilor, în contextul dezvoltării internaţionale, sunt oferite organizaţiilor din sfera administraţiei publice şi nonprofit.  În prezent, KEK-CDC Consultants deţine competente în dezvoltarea de strategii şi concepte, dezvoltarea unor sisteme de management al calităţii (monitorizare, sisteme de certificare), dezvoltare organizaţională, moderare şi facilitare. www.kek.ch

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

FDSC este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. În cei peste 15 ani de activitate, FDSC a acumulat o vastă experienţă în gestionarea şi alocarea fondurilor către organizaţii neguvernamentale – peste 1700 de proiecte finanţate, cu un buget total de peste 70 de milioane de euro. Uniunea Europeană (programele Phare adresate societăţii civile), Banca Mondială, Charity Know How, USAID, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (Fondul ONG 2004 – 2009) sunt câţiva dintre donatorii pentru care FDSC a realizat managementul programelor de finanţare derulate în România. www.fdsc.ro

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundația pentru Parteneriat a fost înființată în 1998 ca fundație independentă și face parte din Parteneriatul pentru Mediu, care sprijină proiecte de îmbunătățirea mediului și dezvoltarea comunităţilor în șase ţări din Europa Centrală și de Est. Fundaţia dezvoltă și implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice. Până în prezent fundația a finanțat peste 750 de proiecte prin interemdiul a 11 programe de finanțare. www.repf.ro

Despre Programul de Cooperare Elveţiano-Român

Programul de Cooperare Elvetiano-Român îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât şi între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare. Suma alocată României în cadrul acestei asistenţe financiare este de 181 mil. CHF, perioada de angajare a fondurilor fiind de 5 ani de la data aprobării creditului cadru de către Parlamentul elveţian, iar cea a plăţii efective de 10 ani.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.