„Seri de filozofie si literatura antica” cu muzica si vin

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCENorganizează joi, 5 septembrie, ora 19.00, la Casa Ion Mincu (Bucuresti, str. Pictor Arthur Verona, nr. 19), primul eveniment din cadrul proiectului „Seri de filozofie și literatură antică”, pornind de la textul „Banchetul sau Despre Iubire” de Platon. 

Evenimentul se va desfăşura sub forma unei lecturi publice, care va aduce în atenţie cele mai frumoase fragmente din „Banchetul”, acestea fiind punctul de plecare în crearea unei dezbateri literare şi filozofice. Lectura şi discuțiile vor fi însoţite de unrecital de pian susținut de artistul Florian Mitrea și de un pahar de vin, în încercarea de a recrea atmosfera unui banchet sau „symposion” din lumea vechilor greci și de a-l apropia pe cititorul contemporan de unul dintre cele mai cunoscute texte ale antichității.

În deschiderea evenimentului, Florian Mitrea, bursier la Royal Academy of Music Londra, câștigător al concursurilor Beethoven – Londra, Sheepdrove – Newbury, Vienna International Piano Competition și International Holland Music Sessions, va interpreta trei sonate de Domenico Scarlatti (K1, K9 si K135), iar în încheiere Sonata în Do Minor de W.A. Mozart și două Nocturne de Frederic Chopin (Op. 27 nr.1 si Op. 55 nr. 1).

În cadrul evenimentului de la Casa Mincu se va dezbate problematica actualității unui text anticimportanța dialogului pentru găsirea adevărului și, alături de public, se va căuta înțelegerea ideilor de iubire și de frumos, așa cum sunt redate în dialogul lui Platon.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului „Seri de filozofie și literatură antică” vor avea în vizor texte ca „Orestia” de Eschil, „Oedip Rege” de Sofocle, „Iliada” și „Odiseea” de Homer și alte asemenea repere ale literaturii și filozofiei, texte care stau la baza culturii europene şi care sunt de o actualitate surprinzătoare.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.

Afis-„Seri-de-filozofie-și-literatură-antică”-„Banchetul-sau-Despre-Iubire”-de-Platon

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează