„Seri de filozofie si literatura antica” cu muzica si vin

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCENorganizează joi, 5 septembrie, ora 19.00, la Casa Ion Mincu (Bucuresti, str. Pictor Arthur Verona, nr. 19), primul eveniment din cadrul proiectului „Seri de filozofie și literatură antică”, pornind de la textul „Banchetul sau Despre Iubire” de Platon. 

Evenimentul se va desfăşura sub forma unei lecturi publice, care va aduce în atenţie cele mai frumoase fragmente din „Banchetul”, acestea fiind punctul de plecare în crearea unei dezbateri literare şi filozofice. Lectura şi discuțiile vor fi însoţite de unrecital de pian susținut de artistul Florian Mitrea și de un pahar de vin, în încercarea de a recrea atmosfera unui banchet sau „symposion” din lumea vechilor greci și de a-l apropia pe cititorul contemporan de unul dintre cele mai cunoscute texte ale antichității.

În deschiderea evenimentului, Florian Mitrea, bursier la Royal Academy of Music Londra, câștigător al concursurilor Beethoven – Londra, Sheepdrove – Newbury, Vienna International Piano Competition și International Holland Music Sessions, va interpreta trei sonate de Domenico Scarlatti (K1, K9 si K135), iar în încheiere Sonata în Do Minor de W.A. Mozart și două Nocturne de Frederic Chopin (Op. 27 nr.1 si Op. 55 nr. 1).

În cadrul evenimentului de la Casa Mincu se va dezbate problematica actualității unui text anticimportanța dialogului pentru găsirea adevărului și, alături de public, se va căuta înțelegerea ideilor de iubire și de frumos, așa cum sunt redate în dialogul lui Platon.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului „Seri de filozofie și literatură antică” vor avea în vizor texte ca „Orestia” de Eschil, „Oedip Rege” de Sofocle, „Iliada” și „Odiseea” de Homer și alte asemenea repere ale literaturii și filozofiei, texte care stau la baza culturii europene şi care sunt de o actualitate surprinzătoare.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.

Afis-„Seri-de-filozofie-și-literatură-antică”-„Banchetul-sau-Despre-Iubire”-de-Platon

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează