Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de Vară Azuga

0

În cursul lunii august se desfășoară prima etapă a Şcolii de Vară Azuga, un proiect-pilot de educație prin artă și intervenție culturală, adresat copiilor din Azuga. În cadrul acestui program participă copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, din categorii sociale diverse și cu niveluri de pregătire diferite. De asemenea, programul creează un spațiu de integrare și exprimare pentru copiii de etnie romă – care trăiesc in vecinătatea Sălii de Sport în care se desfașoară proiectul – în activități deopotrivă sociale, (re)creative și educaționale. Folosind ca instrumente de lucru noțiuni de mișcare, dans și teatru, explicate și practicate pe înțelesul copiilor, participanții învață lucruri noi și parcurg împreună etapele construirii unui spectacol.

Vorbind despre Azuga viitorului și despre felul in care copiii pot transforma orașul în care trăiesc, spectacolul Azuga noastră va fi prezentat la Sala de Sport pe 1 septembrie,  ora 17.00, în prezența familiilor copiilor participanți, a altor copii și a publicului larg din localitate.

Inițiatorii și mentorii proiectului sunt coregrafele Mihaela Dancs și Mădălina Dan, alături de care participă ca traineri la Școala de Vară Mihaela Michailov (dramaturg), Paul Dunca (dansator/coregraf) și Alexandra Cucu (psihoterapeut). Artistul video Ana Draghici documentează întreaga desfășurare a proiectului. Filmul documentar al Școlii de Vară va fi ulterior prezentat într-un eveniment special la București, precum și copiilor din Azuga, în cursul lunilor octombrie-noiembrie.

Proiectul Școala de Vară Azuga este susținut de Centrul pentru Educație și Formare Sintagma și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri asociați la nivel local sunt Primăria și Liceul Teoretic din Azuga.

 

Credit foto: Ana Drăghici

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.