Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de Vară Azuga, un proiect de educație prin artă

0

Școala de Vară Azuga, ediția a doua

În perioada 12-24 august are loc a doua ediție a Școlii de Vară Azuga, un proiect de educație prin artă inițiat de coregrafele Mihaela Dancs și Mădălina Dan. 40 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani participă la 4 ateliere, desfășurate în locații ale Liceului Teoretic Azuga, partenerul local al școlii.

În prima săptămână, performerul Mircea Ghinea a inițiat copiii în capoeira și hip hop, valorizându-le fizicalitatea și dezvoltându-le simțul pentru dans și miscare. Simona Ghiță a propus exerciții de improvizație teatrală prin care copiii și-au antrenat spontaneitatea și capacitatea de a lucra în echipă prin mijloace specifice limbajului verbal și non verbal.

Scoala_de_Vara_Azuga_2013La finalul primei săptămâni atelierele au fost deschise publicului. Alexandra Mirescu a antrenat copiii într-o serie de jocuri interactive, iar muzicianul Mihai Axinte a condus un jam session de percuție.

În cea de-a doua săptămână, Mihaela Michailov le-a propus copiilor un atelier de dramaturgie urbană în care aceștia documentează realitatea socială a unor spații din Azuga: vechea fabrică de bere și fabrica de postav. Prin intermediul fotografiei, Monica Botez și Răzvan Bumbeș îi învață pe copii să observe și să capteze în mod creativ lumea în care trăiesc

La începutul anului școlar urmează a fi vernisată la Azuga o expoziție cu fotografiile copiilor realizate pe durata atelierului. Pe 24 august publicul este invitat la a doua zi deschisă a atelierelor, începând cu orele 10.30 la Liceul Teoretic Azuga, strada Independentei, nr. 55.

Ediția a doua a Școlii de Vară Azuga nu ar fi fost posibilă fără sprijinul generos al unor donatori privați, iubitori de artă contemporană, deopotrivă persoane fizice și organizații, între care se numără Galeria Marian Ivan și Asociația MetruCub – resurse pentru cultură. Organizatorii doresc le mulțumească public pe această cale tuturor celor care au susținut astfel proiectul în 2013.

Credit foto: Școala de Vară Azuga
azugascoaladevara.wordpress.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.