Școala de Vară Azuga, un proiect de educație prin artă

0

Școala de Vară Azuga, ediția a doua

În perioada 12-24 august are loc a doua ediție a Școlii de Vară Azuga, un proiect de educație prin artă inițiat de coregrafele Mihaela Dancs și Mădălina Dan. 40 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani participă la 4 ateliere, desfășurate în locații ale Liceului Teoretic Azuga, partenerul local al școlii.

În prima săptămână, performerul Mircea Ghinea a inițiat copiii în capoeira și hip hop, valorizându-le fizicalitatea și dezvoltându-le simțul pentru dans și miscare. Simona Ghiță a propus exerciții de improvizație teatrală prin care copiii și-au antrenat spontaneitatea și capacitatea de a lucra în echipă prin mijloace specifice limbajului verbal și non verbal.

Scoala_de_Vara_Azuga_2013La finalul primei săptămâni atelierele au fost deschise publicului. Alexandra Mirescu a antrenat copiii într-o serie de jocuri interactive, iar muzicianul Mihai Axinte a condus un jam session de percuție.

În cea de-a doua săptămână, Mihaela Michailov le-a propus copiilor un atelier de dramaturgie urbană în care aceștia documentează realitatea socială a unor spații din Azuga: vechea fabrică de bere și fabrica de postav. Prin intermediul fotografiei, Monica Botez și Răzvan Bumbeș îi învață pe copii să observe și să capteze în mod creativ lumea în care trăiesc

La începutul anului școlar urmează a fi vernisată la Azuga o expoziție cu fotografiile copiilor realizate pe durata atelierului. Pe 24 august publicul este invitat la a doua zi deschisă a atelierelor, începând cu orele 10.30 la Liceul Teoretic Azuga, strada Independentei, nr. 55.

Ediția a doua a Școlii de Vară Azuga nu ar fi fost posibilă fără sprijinul generos al unor donatori privați, iubitori de artă contemporană, deopotrivă persoane fizice și organizații, între care se numără Galeria Marian Ivan și Asociația MetruCub – resurse pentru cultură. Organizatorii doresc le mulțumească public pe această cale tuturor celor care au susținut astfel proiectul în 2013.

Credit foto: Școala de Vară Azuga
azugascoaladevara.wordpress.com

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează