Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de excelenta: 21-27 decembrie 2012- Psihologia pentru copii si stiintele cunoasterii

0

O noutate pentru parintii si copiii interesati de o dezvoltare mai armonioasa aduce in programele de excelenta in cadrul Scolilor de Excelenta – Psihologia pentru copii si stiintele cunoasterii, programata in perioada 21-27 decembrie 2012.

www.irsca.ro

Participantii vor beneficia de testare psihoaptitudinala si monitorizare profesionala din partea unei echipe pluridisciplinare timp de sase luni. Rezultatele vor fi livrate pe email sau personal intr-o fisa de observatie psihoaptitudinala.

Ce interesati se pot inscrie solicitand fisa de inscriere lalajos.kristof@gmail.com sau la numarul de telefon: 0756.355.047

Cat de importanta este Scoala de Excelenta?

Dacă un copil manifestă majoritatea  caracteristici precum curiozitate, imaginatie vie, talent si pasiune in diferite domenii artistice sau academice, părinţi ar trebui să apeleze la un evaluator profesionist pentru detectarea talentului sau a inteligenţei predominante. Când un copil din familie este talentat, e posibil să fie şi ceilalţi. Se recomandă  identificarea timpurie  a talentului, între trei şi opt ani, întrucât aceasta ar permite intervenţia timpurie, la fel de importantă în cazul talentului cât este în cazul oricărui copil cu orice alt tip de nevoi speciale. Părinţii copiilor talentaţi au nevoie de un cadru pentru schimb de experienţă şi grupul parental larg îl poate oferi.Este esenţial ca părinţii copiilor cu nevoi speciale să se întâlnească din timp cu comunitatea educaţională. Când aceştia colaborează, se pot proiecta programe adecvate şi problemele pot fi detectate din timp. Ajută mult ca părinţii să-i asiste pe educatorii copiilor lor cu materiale suplimentare, cu ajutor în clasă ori în bibliotecă, oferindu-şi cunoştinţele unor grupuri mici de elevi, cooptându-i şi pe alţii care pot aduce în joc şi alte cunoştinţe îmbogăţitoare. Părinţii eficienţi sunt în permanent contact cu educaţia copiilor lor, cu cercetarea din domeniul educaţiei, în general.

Care sunt obiectivele si de ce o scoala de psihologie si a cunoasterii?

Din clipa în care pot vorbi aceşti copii au într-una întrebări şi păreri ferme. “Faci cum spun eu” nu merge cu ei, iar când li se explică  regulile jocului  sunt mai cooperanţi decât copiii pur şi simplu obedienţi. Dacă li se vorbeşte şi sunt ascultaţi cu respect, răspund şi ei la fel. Pe măsură ce cresc, consiliile de familie pot fi un mod propice de împărţire a sarcinilor şi de învăţare a deprinderilor de negociere, un veritabil forum, unde copilul îşi are asigurat locul, ca membru al familiei, evitându-se astfel lupta pentru dominaţie ce poate apărea altfel. Copiii talentaţi au nevoie să ştie că sunt sprijiniţi emoţional de familie, chiar când există şi deazacorduri.

Ce vom invata?

Cine sunt eu si care sunt domeniile mele de pasiune?

Ce inseamna aptitudini emotionale si cum le pot dezvolta?

Calitatile emisferelor si inteligentele multiple: jocuri interactive, teatru-forum, dezbatere pe domenii de stiinta alaturi de oameni de prestigiu din diferite domenii

 • Emotionalitate: cultivarea armoniei prin joc impreuna cu adultii
 • Dezvoltarea sensibilitatii pentru relatiile dintre diversele fiinte sau specii
 • Motivatie: exersarea capacitatilor de integrare in diverse programe de executare a actiunilor conform planului facut
 • Dezvoltarea capacitatilor de planificare si executie a unor obiective
 • Prestigiu: exersarea ducerii la bun sfarsit a unor probleme cu continut teoretic si aplicativ
 • Dezvoltarea capacitatilor de urmarire pas cu pas si finalizarea unor obiective simple
 • Leadership: executarea capacitatii de organizare si conducerea unor evenimente si situatii critice
 • Competente de management in timp real a diverselor situatii
 • Evaluarea calitatii solutiilor gasite si a modului de organizare si punere in practica
 • Carisma: castigarea abilitatilor de a atrage pe altii in actiuni proprii si de a crea echipe functionale de lucru
 • Dezvoltarea capacitatilor organizatorice si a abilitatilor interpersonale
 • Initiativa: invatarea reciproca de cunostinte si solutii tehnice, introducerea feedback-ului si initierea de actiuni de corectare sau salvare a unor situatii
 • Experimentalism: castigarea abilitatilor de testare si validare a unei ipoteze sau cunostinte prin experimente aplicative

Dat fiind faptul ca programul se afla in mod exclusiv intr-o perioada speciala, cursantii vor beneficia de surprize exceptionale intr-un cadru pretios de colinde, poezii, dansuri si o serata impreuna cu parinti, prieteni, rude si invitatii speciali-surpriza. De asemenea, vom avea in a doua zi un program  artistic sub egida programului „Colindul Stelelor Scolii de Excelenta”, unde vom vizita partenerii nostrii media, televiziuni si redactiile ziarelor, oameni de cultura.

Cine se poate inscrie?

Se pot inscrie copii de la 5 pana la 10 ani din orice loc al tarii. Cazarea si masa vor fi asigurate de organizatori in functie de solicitari.

Unde vom organiza cursurile Scolii de Excelenta?

vezi harta:

Pe Str.Matei Elina Voievod nr. 14 A,
Sector 2, Bucuresti – in imediata apropiere a unor scoli de prestigiu:
Scoala Jose Marti (56), Scoala Iancului (52) si Scoala Nr. 49.

Finalizare:

Participantii vor primi la final diplome de participare recunoscute de Consortiul National al Tinerilor si Copiilor Capabili de Inalta Performanta si de World Council for Gifted and Talented Children. Copiii cu rezultate deosebite vor deveni membrii de excelenta in cadrul Departamentului de Programe si Consiliere Copii Supradotati.

Nota informativa: Foarte important!

Va atentionam ca Departamentul de Programe si Consiliere Copii Supradotati functioneaza sub atenta supervizare a profesorului Florian Colceag, expert international acreditat in antrenarea copiilor supradotati si talentati, unde functioneaza specialisti in consiliere si psihoterapie, psihologi acreditati.

Pentru buna functionare si desfasurare a programelor va rugam sa ne informati daca exista alte organisme care pretind ca sunt din partea Asociatiei IRSCA Gifted Education si realizeaza programe de acest gen, la numarul de telefon: 0756.355.047.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.