Scoala de excelenta: 21-27 decembrie 2012- Psihologia pentru copii si stiintele cunoasterii

0

O noutate pentru parintii si copiii interesati de o dezvoltare mai armonioasa aduce in programele de excelenta in cadrul Scolilor de Excelenta – Psihologia pentru copii si stiintele cunoasterii, programata in perioada 21-27 decembrie 2012.

www.irsca.ro

Participantii vor beneficia de testare psihoaptitudinala si monitorizare profesionala din partea unei echipe pluridisciplinare timp de sase luni. Rezultatele vor fi livrate pe email sau personal intr-o fisa de observatie psihoaptitudinala.

Ce interesati se pot inscrie solicitand fisa de inscriere lalajos.kristof@gmail.com sau la numarul de telefon: 0756.355.047

Cat de importanta este Scoala de Excelenta?

Dacă un copil manifestă majoritatea  caracteristici precum curiozitate, imaginatie vie, talent si pasiune in diferite domenii artistice sau academice, părinţi ar trebui să apeleze la un evaluator profesionist pentru detectarea talentului sau a inteligenţei predominante. Când un copil din familie este talentat, e posibil să fie şi ceilalţi. Se recomandă  identificarea timpurie  a talentului, între trei şi opt ani, întrucât aceasta ar permite intervenţia timpurie, la fel de importantă în cazul talentului cât este în cazul oricărui copil cu orice alt tip de nevoi speciale. Părinţii copiilor talentaţi au nevoie de un cadru pentru schimb de experienţă şi grupul parental larg îl poate oferi.Este esenţial ca părinţii copiilor cu nevoi speciale să se întâlnească din timp cu comunitatea educaţională. Când aceştia colaborează, se pot proiecta programe adecvate şi problemele pot fi detectate din timp. Ajută mult ca părinţii să-i asiste pe educatorii copiilor lor cu materiale suplimentare, cu ajutor în clasă ori în bibliotecă, oferindu-şi cunoştinţele unor grupuri mici de elevi, cooptându-i şi pe alţii care pot aduce în joc şi alte cunoştinţe îmbogăţitoare. Părinţii eficienţi sunt în permanent contact cu educaţia copiilor lor, cu cercetarea din domeniul educaţiei, în general.

Care sunt obiectivele si de ce o scoala de psihologie si a cunoasterii?

Din clipa în care pot vorbi aceşti copii au într-una întrebări şi păreri ferme. “Faci cum spun eu” nu merge cu ei, iar când li se explică  regulile jocului  sunt mai cooperanţi decât copiii pur şi simplu obedienţi. Dacă li se vorbeşte şi sunt ascultaţi cu respect, răspund şi ei la fel. Pe măsură ce cresc, consiliile de familie pot fi un mod propice de împărţire a sarcinilor şi de învăţare a deprinderilor de negociere, un veritabil forum, unde copilul îşi are asigurat locul, ca membru al familiei, evitându-se astfel lupta pentru dominaţie ce poate apărea altfel. Copiii talentaţi au nevoie să ştie că sunt sprijiniţi emoţional de familie, chiar când există şi deazacorduri.

Ce vom invata?

Cine sunt eu si care sunt domeniile mele de pasiune?

Ce inseamna aptitudini emotionale si cum le pot dezvolta?

Calitatile emisferelor si inteligentele multiple: jocuri interactive, teatru-forum, dezbatere pe domenii de stiinta alaturi de oameni de prestigiu din diferite domenii

 • Emotionalitate: cultivarea armoniei prin joc impreuna cu adultii
 • Dezvoltarea sensibilitatii pentru relatiile dintre diversele fiinte sau specii
 • Motivatie: exersarea capacitatilor de integrare in diverse programe de executare a actiunilor conform planului facut
 • Dezvoltarea capacitatilor de planificare si executie a unor obiective
 • Prestigiu: exersarea ducerii la bun sfarsit a unor probleme cu continut teoretic si aplicativ
 • Dezvoltarea capacitatilor de urmarire pas cu pas si finalizarea unor obiective simple
 • Leadership: executarea capacitatii de organizare si conducerea unor evenimente si situatii critice
 • Competente de management in timp real a diverselor situatii
 • Evaluarea calitatii solutiilor gasite si a modului de organizare si punere in practica
 • Carisma: castigarea abilitatilor de a atrage pe altii in actiuni proprii si de a crea echipe functionale de lucru
 • Dezvoltarea capacitatilor organizatorice si a abilitatilor interpersonale
 • Initiativa: invatarea reciproca de cunostinte si solutii tehnice, introducerea feedback-ului si initierea de actiuni de corectare sau salvare a unor situatii
 • Experimentalism: castigarea abilitatilor de testare si validare a unei ipoteze sau cunostinte prin experimente aplicative

Dat fiind faptul ca programul se afla in mod exclusiv intr-o perioada speciala, cursantii vor beneficia de surprize exceptionale intr-un cadru pretios de colinde, poezii, dansuri si o serata impreuna cu parinti, prieteni, rude si invitatii speciali-surpriza. De asemenea, vom avea in a doua zi un program  artistic sub egida programului „Colindul Stelelor Scolii de Excelenta”, unde vom vizita partenerii nostrii media, televiziuni si redactiile ziarelor, oameni de cultura.

Cine se poate inscrie?

Se pot inscrie copii de la 5 pana la 10 ani din orice loc al tarii. Cazarea si masa vor fi asigurate de organizatori in functie de solicitari.

Unde vom organiza cursurile Scolii de Excelenta?

vezi harta:

Pe Str.Matei Elina Voievod nr. 14 A,
Sector 2, Bucuresti – in imediata apropiere a unor scoli de prestigiu:
Scoala Jose Marti (56), Scoala Iancului (52) si Scoala Nr. 49.

Finalizare:

Participantii vor primi la final diplome de participare recunoscute de Consortiul National al Tinerilor si Copiilor Capabili de Inalta Performanta si de World Council for Gifted and Talented Children. Copiii cu rezultate deosebite vor deveni membrii de excelenta in cadrul Departamentului de Programe si Consiliere Copii Supradotati.

Nota informativa: Foarte important!

Va atentionam ca Departamentul de Programe si Consiliere Copii Supradotati functioneaza sub atenta supervizare a profesorului Florian Colceag, expert international acreditat in antrenarea copiilor supradotati si talentati, unde functioneaza specialisti in consiliere si psihoterapie, psihologi acreditati.

Pentru buna functionare si desfasurare a programelor va rugam sa ne informati daca exista alte organisme care pretind ca sunt din partea Asociatiei IRSCA Gifted Education si realizeaza programe de acest gen, la numarul de telefon: 0756.355.047.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează