Scoala Centrala participa la Noaptea Muzeelor 2012

0

ARCEN aduce Scoala Centrala la Noaptea Muzeelor 2012

Cu ocazia Nopții Muzeelor-2012, în data de 19 mai, la inițiativa Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN, Școala Centrală din Bucureşti îşi deschide în premieră porţile publicului larg printr-o serie de evenimente.

ARCEN dă startul „Nopţii Albe de la Pensionatul domnesc de fete” începând cu ora 20.00. Participanţii vor avea parte de tururi-ghidate speciale ale Şcolii Centrale, în limbile română, franceză şi engleză, care vor cuprinde istoria monumentului ridicat de arhitectul Ion Mincu, informaţii despre particularităţile stilului neoromânesc în arhitectură, dar şi poveşti ale domnişoarelor secolului XIX-XX, toate absolvente ale „Pensionatului domnesc de demoazele” din Bucureşti.

În plus, oaspeții se vor putea răcori în grădina interioară a Școlii Centrale cu ceai de lămâie după rețeta originală a școlii, în acordurile cvartetului Bella Musica dela Teatrul Naţional de Operetă ”Ion Dacian”.

Spre bucuria doamnelor și domnișoarelor, va exista și o expoziție cu vânzare de pălării originale de la finalul secolului al XIX-lea, aparținând colecționarei Raluca Alexandru.

În cadrul evenimentului „Noapte Albă la Pensionatuldomnesc de fete” voluntarii ARCEN vor lansa şi Campania „Statuie pentru Ion Mincu”, cu ocazia centenarului arhitectului român. Campania îşi propune să strângă, până la finalul anului 2012, fondurile necesare realizării unei statui a lui Ion Mincu în faţa monumentului istoric Şcoala Centrală, lucrarea urmând a fi executată de artistul Virgil Scripcariu.

Evenimentul este cu intrare liberă şi va dura pana la ora 01.00.

Eveniment realizat în colaborare cu Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează