School for Startups Romania devine partener educational al Start Me Up

0

 Fundatia Post-Privatizare (FPP) a contribuit semnificativ de-a lungul timpului la dezvoltarea profesionala a viitorilor antreprenori. De aceasta data, School for Startups Romania, unul dintre programele educationale dezvoltate de FPP, devine partener educational al scolii de vara Start Me Up, un proiect de educatie antreprenoriala marca Akcees care ofera participantilor sansa de a face un pas concret pentru a construi afacerea pe care si-o doresc. Tinerii pasionati de antreprenoriat pot aplica pentru bursa oferita de Fundatia Post-Privatizare completand formularul de aplicatie disponibil online la akcees.ro/startmeup/burse

Avand o vasta experienta in management, atat in zona de business cat si in sectorul non-profit, Péter Barta (Director Executiv al Fundatiei Post-Privatizare) a adus contributii semnificative in zona antreprenoriatului romanesc. Peter va participa in calitate de vorbitor la scoala de vara Start Me Up si le va impartasi participantilor secrete din culisele succesului unui antreprenor roman.

„Am decis sa ne alaturam drept parteneri pentru Start Me Up pentru ca sustinem si ne plac initiativele legate de educatia antreprenoriala. Faptul ca si in Romania incep sa se construiasca modele din afara, in cazul de fata modelul unei scoli de vara, nu poate decat sa ma bucure si sa-mi intareasca crezul personal cum ca piata educatiei de business este una inca neexploatata. Start Me Up este cu siguranta punctul de plecare pentru School for Startups Romania si asteptam absolventii scolii de vara sa traiasca experienta unica a School for Startups”, a declarat Péter Barta, Director Executiv Fundatia Post-Privatizare.

Pe parcursul celor 5 zile ale scolii de vara Start Me Up, tinerii prezenti vor selecta o idee, vor realiza un plan de afaceri si isi vor pregati propriul pitch. La final, acestia isi vor valida conceptul de business prin prezentarea lui in fata unui juriu de specialitate.

Prima editie Start Me Up va avea loc in perioada 22 – 28 iulie la Pensiunea White Horse din Predeal si va aduce impreuna tineri talentati, un trainer international si antreprenori si investitori importanti din Romania. Trainer in cadrul Start Me Up este Daniel Ramamoorthy, CFO, consultant in domeniul investitiilor si antreprenor serial, co-fondator al Daedalus – cel mai mare Youth Entrepreneurship Hub din lume.

In plus, participantii vor avea ocazia sa cunoasca povestile de succes ale unor antreprenori importanti din Romania, printre care se numara Dragos Anastasiu (Presedinte Eurolines si TUI Travel Center), Bogdan Iordache (antreprenor serial, co-fondator How to Web), George Lemnaru (antreprenor serial, co-fondator eRepublika), Bogdan Grosu (fondator Grosu & Asociatii), sau Niels Schnecker (om de afaceri, analist economic, colonel in retragere al US Air Force si om de televiziune).

Bursele pentru participarea la Start Me Up se adreseaza tinerilor pasionati de antreprenoriat care isi doresc sa porneasca la drum pe cont propriu. Acestea acopera integral participarea la sesiunile de training si toate materialele de curs, cazare 6 nopti la White Horse, Predeal in regim de pensiune completa, consiliere si suport gratuit timp de 1 an dupa absolvirea programului, dar si discounturi la evenimentele Akcees si cele ale partenerilor.

Tinerii care sunt pregatiti sa raspunda afirmativ provocarii de a pleca la drum pe cont propriu pot aplica prin completarea formularului disponibil online la akcees.ro/startmeup/burse pana duminica, 15 iulie. Castigatorii vor fi anuntati pe site-ul programului luni, 16 iulie.

Start Me Up este un eveniment organizat cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, Rompetrol, Microsoft, Fundatia Post-Privatizare si School for Startups Romania, si al partenerilor logistici Pensiunea White Horse si Red Bull.

Mediatizarea proiectului este asigurata de The Money Channel, Forbes Romania, Business Woman, Money Express, The Investor, Wall Street, E-finance, Cariere Online, IQAds, Business Cover, BusinessLive.ro, Startups.ro, Revista Evenimentelor, Romania Pozitiva, Edu-Tim, Studentie.ro, Evenimente Studentesti, Lume Buna, Hipo, Business-Edu.ro, Stiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Zile si Nopti, Studentie.ro, Academic Link, Bancherul.ro, Best Resource, SMARTfinancial.ro, Smart Branding, Markmedia, Think Business, studentii.net.

Sustinem si ne sustin: Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), Edmundo, Fundatia LEADERS, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, Young Professionals Club, AIESEC Romania, Advice, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB), Asociatia Europeana a Studentilor la Drept (ELSA) , Senatul Studentesc ASE Bucuresti, Inspire Business, VWI ESTIEM.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează