Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sărbătoarea Reciclării a animat Piteștiul timp de două zile!

0

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a organizat la Pitești, împreună cu autoritățile locale, Sărbătoarea Reciclării, un eveniment de două zile în care au avut loc mai multe premiere pentru argeșeni.

12072762_989256971139105_7008918427278435345_n

Sărbătoarea Reciclării a început vineri, 25 septembrie, cu lansarea Centrului de Colectare RoRec, primul din Municipiul Pitești. Acesta reprezintă cea de-a 29-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Pitești oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) atât pentru persoane fizice cât şi juridice. Cetățenii au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Depozitelor, FN (vis-a-vis de SC Matrite Dacia SA). Programul centrului este luni și joi, între orele 16.00 și 19.00.

După lansarea centrului de colectare a venit rândul Patrulei de Reciclare să sărbătorească o altă premieră pentru Pitești – Ziua Patrulei de Reciclare argeșeană, câștigătoare a unui premiu național la ediția 2014-2015. La Ziua Patrulei de Reciclare, Piața Vasile Milea a vibrat în ritmul bucuriei sutelor de preșcolari, elevi și profesori din Patrula argeșeană. Piteștenii i-au putut cunoaște pe copiii și dascălii care promovează și contribuie la colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în oraș dar și în alte 10 localități din județ. Comuna Babana a fost atât de mândră de reușita copiilor încât Patrula a venit la Pitești condusă de primarul însuși!

”Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat să câștigăm. De fapt, câștigul cel mai mare este că ne păstrăm comunitatea curată și ne educăm copiii să fie responsabili”, au declarat profesorii patrulelor premiate la nivel local – Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu” și Grădinița cu Program Normal nr.9, ambele din Pitești. Copiii și-au exersat creativitatea și au învățat cum să încurajeze și mai eficient colectarea deșeurilor electrice la atelierele interactive de animatori, fotografie, improvizație, bricolaj și artă decorativă. O inițiativă artistică neașteptată, sub ”semnătura” Los Hermanos Dinamita s-a cântat și dansat, în premieră, Imnul Patrulei de Reciclare !

Suporterii Patrulei – firmele și instituțiile din județ care au casat DEEE în beneficiul programului și au contribuit la succesul Patrulei argeșene au avut parte de mulțumiri speciale. Piteștenii care au adus deșeuri electrice la cortul amenajat de Patrulă au fost întâmpinați cu turtă dulce și materiale informative despre cât de importantă este reciclarea DEEE.

Sărbătoarea Reciclării a adus piteștenilor pe 25-26 septembrie prima acțiune de colectare a deșeurilor electrice organizată de noul Centru de Colectare Pitești. Cetăţenii Municipiului Pitești au putut să se debaraseze corect de aceste deșeuri electrice, prin depunerea lor la centrul de colectare sau la unul dintre cele 5 puncte provizorii care au fost amenajate în diferite locuri din oraș. Deşeurile grele sau voluminoase au fost preluate gratuit de la domiciliu, instituţie sau sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit). Peste 14 tone de deșeuri electrice și electronice au fost colectate de la piteșteni în aceste două zile.Cei care s-au debarasat de deşeurile electrice în cadrul acțiunii de colectare au participat la o tombolă unde s-au câștigat următoarele premii oferite de Tristar, Skill, Domoclip și Candy: un cuptor cu microunde digital, 2, aspiratoare, 2 mixere, 2 polizoare unghiulare, 2 mașini de găurit, 2 cafetiere și 2 fierăstraie verticale.

Lista câștigătorilor poate fi găsită pe www.rorec.ro.

Piteștenii au putut sărbători toate aceste premiere vineri seara, într-un concert ”Recycling Rocks!”, un proiect creat împreună cu trupele Cargo si Domino, care doreşte să promoveze un mesaj ecologic prin vocile unor artişti iubiţi de public, într-o manieră incintantă şi modernă. Domino a cântatpentru prima dată la Pitești, iar trupa Cargo a marcat printr-un printr-un concert aniversar, alături de piteșteni, 30 de ani de activitate „Muzica este un limbaj universal prin care încercăm să implicăm iubitorii de rock și pe toți cei care înțeleg și iubesc muzica, dar și mediul înconjurător”, a declarat Adrian Bărar.

Pe www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei, www.facebook.com/AsociatiaRoRec, puteți urmări in timp real toate noutăţile despre activitatea Asociaţiei RoRec.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.