Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saint-Gobain sprijină patru familii din Ploiești să aibă o locuință decentă

0

Grupul Saint-Gobain sprijină proiectul Habitat for Humanity România din Ploiești printr-o serie de donații de materiale de construcție. Patru familii cu venituri mici se vor bucura de o locuință simplă, decentă și accesibilă.

Prin diviziile sale, Rigips, Isover și MTI, compania a donat izolații din vată bazaltică și minerală, sisteme de pereți şi tencuieli uscate din plăci de gips-carton și uși de interior, materiale necesare pentru finalizarea unui cvadruplex.

1

„Suntem foarte mândri că putem să contribuim la bunăstarea și schimbarea în bine din viața acestor familii. Saint-Gobain susține în mod constant astfel de proiecte la nivel național și internațional fiindcă vedem în ele șansa de a arăta celor mai încercați de soartă că sunt motive de a crede în viitor. Accesul la un Habitat de calitate trebuie să fie posibil pentru toți, iar nevoile semenilor noștri sunt importante pentru noi şi nu ne lasă indiferenți” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Una dintre cele patru familii care vor beneficia de acest ajutor este cea a Mihaelei. Viața ei nu a fost niciodată ușoară. După divorț, a rămas pe drumuri cu un copil mic. L-a cunoscut însă pe Marian, cu care și-a refăcut viața și cu care are doi copii. Din nefericire, fetița cea mică, care acum are doi ani, s-a născut cu o boală gravă și are nevoie de îngrijire specializată. Mihaela și Marian, împreună cu cei trei copii ai lor locuiesc de ani buni pe la rude. Mai întâi au stat într-o cameră în casa mamei lui Marian, iar acum împart un apartament cu două camere cu fratele acestuia.

“Este foarte greu, stăm cinci oameni într-o singură cameră. Copiii au nevoile lor, au crescut, cea mică este bolnavă. Nu mi-am pierdut niciodată speranța că vom avea o casă a noastră, iar acum Dumnezeu ne-a îndeplinit rugăciunile”, mărturisește Mihaela, care muncește pe șantierul Habitat for Humanity alături de voluntari și de celelalte familii partener.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2016. Habitat for Humanity România a început în luna mai 2015 construcția primului cvadruplex, alături de voluntari internaționali și corporatiști români. De atunci, peste 300 de voluntari străini și din companiile românești au muncit la ridicarea locuințelor. Construcția primelor patru locuințe va fi finalizată în iunie 2016.

 

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului de incendii.

Despre SAINT-GOBAIN

 

În 2015, Saint-Gobain celebrează cea de-a 350-a aniversare, 350 de motive pentru a crede în viitor.
Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovaţie, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii creează, produce şi distribuie materiale de construcţii performante, oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Cu vânzări de 38.3 miliarde de Euro în 2014, Saint-Gobain operează în 66 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de twitter @saintgobain.

În România, Saint-Gobain deține opt activități (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips și Weber), având aproximativ 1.100 de angajați și operează 12 unități de producție în opt situri industriale situate în Brașov, Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda și Suceava.

Pentru mai multe amănunte, vizitaţi: www.saint-gobain.ro şi accesaţi contul de Facebook Saint-Gobain Romania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.