Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saint-Gobain se implică alături de asociaţia Habitat for Humanity România în construcţia centrului comunitar de la Buftea

0

Saint-Gobain continuă parteneriatul cu asociaţia Habitat for Humanity România pentru construcţia centrului comunitar eficient energetic de la Buftea, destinat copiilor defavorizați din comunitatea locală. Peste 40 de voluntari Saint-Gobain au fost prezenți vineri, 5 iulie, pe şantierul faptelor bune, implicându-se activ în realizarea proiectului.

Totodată, Saint-Gobain România a furnizat materialele de construcţie din gamele ISOVER, Rigips şi Weber necesare acestui proiect, al cărui scop principal este prevenirea absenteismului școlar și îmbunătățirea performanței școlare a beneficiarilor.

Construcţia centrului comunitar a început în 2017 şi se va finaliza până la sfârşitul acestui an, peste 200 de copii din familii vulnerabile urmând să beneficieze de educație de calitate, hrană, consiliere vocaţională şi psihologică. Pe lângă sprijin social și educațional, proiectul este menit să încurajeze comunitatea locală să se implice în activitățile centrului.

Parteneriatul cu Habitat for Humanity România a devenit deja o tradiţie pentru noi, colaborarea noastră debutând încă din 2007 şi consolidându-se considerabil de-a lungul anilor. Fie că vorbim despre Casa Mihail, proiectul de la Vizureşti sau despre acest centru comunitar de la Buftea, în Habitat for Humanity am găsit întotdeauna un partener de încredere, alături de care putem sprijini dezvoltarea comunităţilor locale, în acord cu viziunea şi valorile Fundaţiei Saint-Gobain”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

Ne dorim ca centrul comunitar pe care îl construim în Buftea să aibă un impact profund asupra vieții comunității defavorizate, să îi ajute pe copii să meargă cu plăcere la școală, să obțină note mai bune și să se dezvolte intelectual și emoțional. Totodată, ne bucurăm pentru parteneriatul nostru trainic, atât Fundația Saint-Gobain cât și organizația Habitat for Humanity împărtășind aceleași valori de implicare socială”, spune Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România.

Prin intermediul Fundaţiei Saint-Gobain Initiatives, înfiinţată în anul 2008, Grupul se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor în mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinţe sociale în scopuri de interes general, cu accent pe eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.

Despre Saint-Gobain

Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi. Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 41,8 miliarde de euro în 2018, Saint-Gobain operează în 67 de ţări şi are peste 180.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de Twitter @saintgobain. În România, Saint-Gobain deţine nouă activităţi (Saint-Gobain Abrasives, Brodrene Dahl, Saint-Gobain Building Glass, Pietta Glass Working, Saint-Gobain Sekurit, Saint-Gobain ISOVER, Saint-Gobain PAM, Saint-Gobain Rigips şi Saint-Gobain Weber), cu aproximativ 1800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 14 situri industriale situate în Băicoi, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 23 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenire și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34.000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88.500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.habitat.ro și www.facebook.com/habitat.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.