Saint-Gobain Rigips și Asociaţia MaiMultVerde au plantat 5.000 de copaci în Parcul Natural Comana

1

Compania Saint-Gobain Rigips a dat startul programului „România Respiră” printr-o acțiune de plantare desfășurată sâmbătă, 21 martie 2015, în Parcul Natural Comana din județul Giurgiu. Această inițiativă face parte din programul „România Respiră”, conceput și susținut de către Saint-Gobain Rigips, şi are drept scop îmbunătățirea calității aerului din România.

Romania_Respira_2

Cei peste 100 de voluntari, printre care angajați ai companiei, copiii acestora, parteneri din domeniul construcțiilor, clienți, jurnaliști și bloggeri din diferite domenii, voluntari din comunitatea MaiMultVerde, care au dorit să contribuie la îmbunătățirea mediului, au plantat puieţi de stejar pe o suprafață de 1 ha, acțiunea având drept scop nu doar plantarea de copaci tineri într-o zonă ce are nevoie de suprafețe reîmpădurite, ci mai ales îmbunătățirea calității aerului în România, conștientizarea importanței purității aerului pe care îl respirăm și sensibilizarea publicului cu privire la implicarea periodică în astfel de proiecte. Acțiunea de plantare a fost realizată cu sprijinul Direcției Silvice Giurgiu, prin Ocolul Silvic Comana şi a Parcului Natural Comana.

De pe urma acestei inițiative vor beneficia atât localnicii (zona adiacentă Parcului Natural Comana) și locuitorii din Bucureşti, dar şi turiştii care vizitează anual zona într-un număr destul de mare. Zona replantată a fost anul trecut distrusă de o tornadă ce a devastat o mare parte din pădure. Parcul Natural Comana (24.963 ha) este o zonă specială de conservare cu regim de protecţie pentru specii de floră şi faună, fiind declarat Sit Ramsar (arie naturală protejată ce are drept scop menținerea caracterului ecologic al zonei printr-o abordare a ecosistemului în contextul dezvoltării durabile). Administrația Parcului si Ocolul Silvic încearcă să reintroducă stejarul în Parcul Natural Comana pentru a reface biodiversitatea şi a pune umărul la refacerea centurii verzi din jurul Bucureștiului, stejarul contribuind la menținerea unui grad ridicat de biodiversitate al ecosistemelor forestiere în sudul ţării.

Rămânând consecventă viziunii sale, Saint-Gobain Rigips pune întotdeauna în prim-planul acțiunilor sale confortul oamenilor și grija față de mediu şi se asigură că prin activitățile și produsele sale revoluționare și mereu inovatoare (cum este placa din gips carton Rigips Activ’Air®, recent lansată pe piața românească, care are o capacitate de absorbție a peste 70% din concentrația de formaldehidă din interiorul unei încăperi) contribuie la construirea unei vieți mai bune. Conform studiilor, nivelul de formaldehidă (un compus volatil nociv) a înregistrat în spațiile în care locuim, lucrăm, ne distrăm, concentrații de 10-15 ori mai mari faţă de cel înregistrat în atmosferă, efectele concentrației ridicate ale acesteia putând crea adevărate stări de disconfort.

„Suntem conștienți de nevoia de acțiuni de voluntariat pentru a îmbunătăți problemele de mediu în România, resursele publice fiind limitate. Astfel, considerăm că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să creăm un mediu sănătos și să contribuim la o dezvoltare durabilă”, a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips, care a participat personal la această acţiune.

„Revenim la Comana, de această dată cu o echipă nou-nouţă de voluntari de la Saint-Gobain Rigips care, la prima lor acţiune, împreună cu voluntarii „veterani” MaiMultVerde şi pădurarii ocolului silvic, au plantat 5.000 de puieţi de stejar, înlocuind arborii rupţi sau smulşi de vânt anul trecut. Le mulţumesc tuturor în numele Asociației MaiMultVerde și al partenerilor noştri din zonă, Ocolului Silvic Comana, Directia Silvică Giurgiu şi Parcul Natural Comana. Aşteptăm cu drag să colaborăm şi cu alte ocazii, cu aceeaşi bună-dispoziţie şi eficienţă, la acţiuni de plantare sau întreţinere a pădurii”, a declarat Doru Mitrana, directorul Asociaţiei MaiMultVerde.

Despre Saint-Gobain Rigips

Prezent de 20 de ani pe piața din România, lider al segmentului materialelor de construcții pe bază de ipsos, Saint-Gobain Rigips a investit continuu în creșterea nivelului de cunoștințe și aptitudini ale celor ce lucrează cu produsele sale, numele companiei devenind un sinonim pentru categoria de gips-carton.

Saint-Gobain Rigips inovează an de an, propunând pieței noi produse ce răspund nevoilor de confort termic, acustic, de protecție la umezeală și la foc, precum și noi soluții pentru pereți, pardoseli, tencuieli și plafoane fixe sau demontabile, apte de a crea forme funcționale și estetice interesante în mall-uri, teatre, spitale și clinici, hoteluri, spații de învățământ și chiar acasă la noi. Deși nu-l vedem, Rigips® este pretutindeni în viața noastră, zi de zi.
Compania are trei unităţi de producţie: o unitate de procesare a rocii în comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, o fabrică de plăci de gips-carton şi o fabrică de ipsos de construcţii şi ipsos industrial, cu spaţii de depozitare proprii, toate situate în Turda, şi un depozit în Bucureşti. Întreaga echipă este formată din peste 250 de angajaţi, compania fiind prezentă la nivel național prin cei peste 200 de distribuitori.

Despre Grupul Saint-Gobain

Cu o îndelungată istorie la nivel internaţional, Grupul Saint-Gobain, care sărbătorește anul acesta 350 ani de la înființarea sa de către regele Ludovic al XIV-lea, în anul 1665, este liderul mondial în domeniul Habitat-ului şi al materialelor de construcţii, proiectând, dezvoltând și oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.

Grupul operează în 64 de ţări şi numără peste 190.000 de angajaţi la nivel mondial. În 2013 vânzările Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de Euro. Inovaţia se află în centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetării şi dezvoltării a atins în 2013 valoarea de 430 de milioane de euro.

Saint-Gobain este lider mondial, sau european, în toate domeniile sale de activitate.
În România, Saint-Gobain grupează patru societăţi (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips şi Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass şi Abrazivi; MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl) şi operează douăsprezece unităţi de producţie în opt situri industriale localizate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava cu cei circa 1100 de angajaţi.

Despre MaiMultVerde
Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 19 – 25 martie – Saptamana in social media

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.