Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SAFIR pentru femeile din Oltenia, Bucureşti-Ilfov şi Centrul ţării

0

„Femeia de astăzi pentru societatea de mâine” este proiectul prin care Asociaţia React va instrui 437 de femei cu studii minime şi le va susţine în demersurile lor de a se angaja sau de a-şi deschide propria afacere.

Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile (S.A.F.I.R.) este instrumentul prin care cele 437 de femei vulnerabile social vor fi formate profesional şi înregistrate într-o reţea online a profesioniştilor în îngrijirea bătrânilor la domiciliu. Mai mult, reţeaua va reprezenta cadrul în care absolventele cursurilor vor primi sfaturi şi suport din partea unor specialişti în domeniu şi vor fi puse în legătură cu potenţiali clienţi şi angajatori.

SAFIR propune femeilor cu cel puţin 8 clase, să obţină o calificare într-un domeniu cu cerere din ce în ce mai mare pe piaţa muncii: serviciile de îngrijire a bătrânilor la domiciliu. Absolventele cursurilor vor obţine diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Ele pot deveni liber profesioniste, îşi pot deschide o afacere sau se pot angaja în domeniu, ajutate de reţeaua online şi de experţii din proiectul „Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”.

Safir - Anca Stefan

În plus, pentru a reduce numărul cazurilor în care femeile sunt descurajate să fie active pe piaţa muncii, pe criterii de gen. Vor fi organizate şase sesiuni locale de instruire pentru promovarea egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale şi economice a femeilor. La sesiuni vor participa reprezentanţii instituţiilor mass-media, potenţiali angajatori şi angajaţi din organizaţii neguvernamentale.

Șansa unei reușite pare departe când ești la început. De aceea, am creat Safir; pentru că în fiecare dintre noi există forță de muncă, talent, pasiune care pot fi șlefuite și puse în valoare pentru o carieră de succes. Cred în șansa de reușită a tuturor femeilor şi îmi doresc ca fiecare să aibă puterea de a trece de primul hop. Este nevoie doar de puţină voinţă. Mult succes!” (Anca Ştefan, Preşedinte Asociaţia React)

În final, pentru a stimula creativitatea femeilor, va fi organizat un concurs de idei de afaceri cu premii. Cele mai ambiţioase cursante vor fi promovate individual într-o campanie de încurajare a femeilor care au avut succes în urma participării în proiect.

„Femeia de astăzi pentru societatea de mâine” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Investeşte în Oameni!

***

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunităţile vizate. Organizaţia activează în trei domenii: sănătate publică, educaţie şi integrare socială, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 30 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociaţia React a obţinut 9 premii de excelenţă – naţionale şi internaţionale şi a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieţi omeneşti. www.asociatiareact.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.