Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a lansat scurt metrajul „Bucuresti, te iubesc!”

0

În această seară puteți vedea în premieră București te iubesc! live streaming pe pagina de Facebook Lenor Parfumelle

HAPPY SOUND PRODUCTION, în parteneriat cu BUCHAREST DESIGN CENTER, și cu sprijinul PRIMĂRIEI CAPITALEI, prin ArCub, a lansat vineri, 13 decembrie, scurt-metrajul București, te iubesc!

Filmul va putea fi văzut în premieră în această seară pe pagina de Facebook Lenor Parfumelle, sponsorul principal, între orele 21.00-22.00, apoi, timp de aproape un an va intra în circuit de festival și din toamna lui 2014 va putea fi văzut din nou on-line pe youtube, vimeo etc

București, te iubesc! este o poveste de dragoste dintre doi tineri adolescenți, care pe parcursul unei zile ajung să descopere împreună locurile frumoase din Capitală.

În rolurile principale au fost distribuiți actorii Kira Hagi (17 ani) și Rareș Andrici (22 ani), amândoi la prima experiență cinematografică.

În ultimii trei ani, Kira Hagi a interpretat câteva roluri dramatice pe scenele din București (Teatrul de Comedie și Teatrul Foarte Mic), iar Rareș Andrici, proaspă absolvent al U.N.A.T.C. a primit deja două premii pentru cel mai bun actor într-un rol principal în cadrul Galei Absolvenților 2013, respectiv Zilele Teatrului Studențesc “În culise” (pentru rolul Katurian din spectacolul Omul pernă).

Din distribuția filmului mai fac parte actorii Ioana Abur, Filip Ristovski, Laurențiu Bănescu, Crina Semciuc și Bogdan Albulescu, cu participarea extraordinară a maestrului Dan Condurache.

Filmările s-au desfășurat în locuri-simbol ale Capitalei, de la parcuri și cartiere frumoase, la interioare ale unor clădiri sau instituții, unele dintre ele uitate de public.

În film, “personaje” de decor sunt și produsele a peste zece tineri designeri de obiect sau de fashion din România. Dintre ei îi amintim pe Andreea Bădală (Murmur), Anca Fetcu, arhiDOT Design, 201 Design Studio, Cai Verzi pe Pereti, Ramona Bejan, 11 am Architects, Dragos Dogaru, Atelier A4, Radu Stanimir, Ciprian Vrabie, ThecraftLab, Alexe Popescu.

““București, te iubesc!” este un film care va aduce beneficii de imagine Capitalei României și care va vorbi despre aspectele pozitive ale orașului – vedeti explozia de creativitate a designerilor români în ultima perioadă. “Colaborarea cu BUCHAREST DESIGN CENTER pentru acest scurt metraj dorește să arate ce are Bucureștiul mai nou și mai proaspăt celor, mai ales de peste hotare, care vor vedea filmul” spune Ioana Bardas, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.

“Subiectul filmului este o poveste de ficțiune, dar este și un pretext de la care am pornit pentru a putea promova talente autohtone și de a spune lumii că avem ce arăta”, declară Ileana Răducanu, scenarist și promotor al tinerilor designeri de obiect (totodată și redactor-șef la ELLE Decoration, publicație de design interior).

“Echipa de filmare s-a format de la sine, pe măsură ce proiectul se concretiza, după principiul <<ce cineast e liber și cine e cel mai încântat de idee>>. Astfel, regizorul Mircea Ghinescu, realizator de filme experimentale (vezi The box n.r.), l-a propus director de imagine pe Adrian Iurchevici și așa mai departe. Au urmat câteva săptămâni  de prospecții, aprobări de la câteva insituții și la final s-a dat startul pentru acest proiect, în care sunt implicați peste 40 de cineaști, cinci insituții publice și trei instituții private”, spune Liviu Lupșa, producătorul executiv Happy Sound Production.

“Ca orice om născut şi crescut în acest oraş şi eu simt şi afirm că Bucureştiul este ACASĂ… Fireşte, nu faci unei case o declaraţie de dragoste…  Însa inconştient, fără să arăţi, eşti ataşat de ea,  faci parte din ea. În faţa oricăror alte argumente  acesta este principalul motiv pentru care  ne-am alăturat şi sprijim acest proiect”, spune Mihaela Păun, Director ArCuB, Centrul de Proiecte Culturale al PMB

Au mai investit în acest proiect, și le mulțumim:

Lenor • kika • Franke România • Giant Bicycles Romania •  Lightaholic • Galeria Galateca • Biblioteca Centrală Universitară • Hotel Intercontinental • Muzeul Militar • Ciclop Service S.A. • Cofetaria Ana • Ceainăria Camera din Față • Guliver

Coloana sonoră a filmului este completată de AD HOC, o trupă de inspirație medievală, și de balada “Ultima secundă” compusă de Voltaj, care a lansat în această toamnă și videoclipul ce conține imagini din film.

Kira & Rares la Galateca in timpul expozitiei Ie Romaneasca

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.