ROTARY CLUB CRAIOVA organizează, în data de 15 septembrie 2015, a doua ediţie a proiectului Rechizite Şcolare

0

ROTARY CLUB CRAIOVA organizează, în data de 15 septembrie 2015, a doua ediţie a proiectului Rechizite Şcolare, eveniment ce face parte din programul Rotary Susține Calitatea în Educație, derulat de Rotary Club Craiova din anul 2008.

Rotarienii dedică ediţia din acest an a proiectului elevilor din clasele 0 – IV ale Şcolii Gimnaziale Bâlta, structură a Şcolii Gimnaziale Filiaşi.

Cei 56 de elevi înscrisi în ciclul primar la Școala Gimnazială Bîlta vor primi de la Rotary Club Craiova tot ceea ce este necesar pentru începerea noului an școlar: ghiozdan, penar complet echipat, cărți și caiete speciale, caiete, carioci, creioane colorate, acuarele, pensule, caiet de desen, plastelină.
IMG_1567

Elevii acestei şcoli provin din familii cu venituri modeste, o problemă reprezentând-o lipsa locurilor de munca în zonă, ei putând astfel să-și continue, în condiții optime, activitatea educațională.

Şcoala Gimnazială Bâlta funcţionează încă din perioada interbelică, într-un local cu model consacrat „haretian”. Începând cu anul 2010 a devenit structură a Şcolii Gimnaziale Filiaşi. Această şcoală ocupă un loc aparte, fiind aşa cum considera istoricul G.D.Iscru „prima şcoală publică în care s-a început învăţătura”, fiinţand , probabil, încă din 1836.

Şcoala filişană este legată de boierii filişeni Dimitrie şi Tache Filişanu. Ea face parte din cele 200 de şcoli care au funcţionat în anul şcolar 1838-1839 în satele Ţării Româneşti.

Proiectul se deruleaza în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Primăria Filiași, Școala Generală Filiași şi Asociaţia “Fraţii Racoţeanu“ (constituită din părinţi şi cadre didactice ai Şcolii Generale Filiaşi).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.